mardi 20 mars 2018

Esdoorn

Afhankelijk van de taxonomische opvatting wordt dit geslacht ingedeeld bij de . De plant wordt tot m hoog. De schors is donkergrijs en niet . In Nederland en België is hij sinds lang geleden . Er zijn esdoorns in diverse bladkleuren, bijvoorbeeld met rood of geel blad.

Esdoorn (Acer) is er in zeer veel varianten. De bladeren zijn handvormig. De Gewone esdoorn groeit tot een hoogte van ongeveer meter.


Je treft de Gewone esdoorn aan in . De boom is goed te herkennen aan zijn handnervige, . Er zijn andere soorten die er veel op lijken: Acer palmatum en Acer shirasawanum.


Koop of Verkoop japanse esdoorn op Marktplaats. De esdoorn behoort tot de zeepboomfamilie (Sapindaceae).

Het is een traag groeiende, struikachtige boom. Japanse esdoorn komt oorspronkelijk voor op de Japanse eilanden Honshu en een deel van Hokkaido. In nederland komen de Gewone en de Noorse esdoorn en de Spaanse aak het meeste voor.


Determinatie is het makkelijkst op grond van de vorm van het blad . Het is meestal een struik tot kleine boom met een dicht bladerdak dat . Waarschijnlijk werd desoort hier pas in de middeleeuwen ingevoerd omwille van het waardevollehout. Van IJmeren heeft een ruim assortiment aan esdoorn. Alle esdoornsoorten hebben tegenoverstaande knoppen, bij de gewone esdoorn zijn deze afstaande knoppen groen.


Luc De Keersmaeker, Arthur De Haeck,. Zijn verspreidingsgebied . Acer pseudoplatanus) en de mogelijkheden van deze boomsoort in landschaps- en bosbeheer. Droomde u altijd al van een esdoorn vloer? Geneeskundige waarde: geen.


Gebruik: deze boom wordt vooral als laan- en sierboom aangeplant.


Geschikt voor windbeschutting en . De très nombreux exemples de phrases traduites contenant esdoorn – Dictionnaire français-néerlandais et moteur de recherche de traductions françaises. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca.

Een suikeresdoorn in Boxtel. Maar in Europa is het tegenwoordig een .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.