vendredi 28 avril 2017

Ananaskers

De laatste is echter niet eetbaar. Physalis pubescens maar daarover. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar inmiddels wordt hij overal gekweekt en gegeten.


Wanneer moet dat nu eigenlijk, en hoe? Ananaskers zaaien, planten of oogsten. De tijdstippen voor zaaien, oogsten, de plantafstan en zaaidiepte, en wat je .

Deze eetbare plant produceert gele en oranje bessen. We onderscheiden variëteiten . De plant zelf is vrij giftig maar de eetbare bessen dus niet. Je kan ook met de gekochte ananaskersen uit de winkel nieuwe planten kweken.


Een bijzonder eetbaar familielid . Moestuin e-boek kunt bekijken en ook. Kleine ananaskers geeft kleine, gele vruchtjes met een ananas-achtige smaak. De vruchten zijn eetrijp wanneer het lampionnetje indroogt en doorzichtig is.


Het gaat in alle gevallen om de physalis peruviana.

De ananaskers (physalis peruviana), soms ook wel kaapse bes of goudbes genoem lijkt op de gewone lampionplant, maar de laatste is niet . Dit decoratieve gewas draagt geel-oranje vruchten die per stuk omhuld zijn met een tot lampionachtig vergroeide groene kelk, welke tot lang in de . Ook wel Kaapse kruisbes of goudbes genoemd. Verwant aan de gekende Chinese lampionplant. Bij de meeste physalis soorten is enkel de . Lekkere, eetbare bes die zichzelf makkelijk uitzaait in de tuin.


De omvang van de oogst hangt sterk af van goed weer in de nazomer, de plant . Een dwergvariant van de gangbare ananaskers.


Ik had nu reeds jaar voor dat vruchten zoals ananaskers ( psychaliskers) en meloenpeer veel te laat op het seizoen beginnen met . Net als de Tomatillo kiemen ze snel en groeien ze nog sneller, en je kunt ze toch echt . Aan mijn plant zitten echter wel een . Vanaf half maart in een kweekbakje bij 20°C of later buiten onder glas. Het is aan te raden in de winter een . Ondanks dat ze met heel veel namen worden aangeduid is de ananaskers een in onze streken niet vaak geziene vrucht.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.