jeudi 17 décembre 2015

Sla serre

Lactuca Sla is een bladgewas dat behoort tot de composietenfamilie ( Asteraceae). Slasoorten zijn ontstaan uit de kompassla (Lactuca serriola). Voor het kweken van sla is er vruchtbare grond nodig.


Sla kweken is helemaal niet moeilijk.


Wij geven je tips voor de juiste gron plek in de tuin, het water geven én het belangrijkste. Sla is echter makkelijk zelf te kweken in uw eigen moestuin.

Sla oogt zeer mooi, is fors gegroeid in korte tij maar binnenin zijn de randen bruin gekleurd. Als ik die water geef dan doe ik dit TUSSEN de . Bloemkool en sla in de serre posts feb. Sla van serre naar volle grond posts jun. Serre 6x3xm met ritsdeuren ideaal om te verluchten buizen mm.


Glazen sla serre met kapot glaasje en lage tafel met zwaar glazen . Varieer in je serre en geniet van die heerlijke verse en knapperige slablaadjes.


Wanneer je de serre licht kan verwarmen is het mogelijk om nog vroeger te gaan.

Sla gaat in kiemrust bij meer dan 25°C. Jonge slaplantjes kunnen wel tegen een graadje nachtvorst, volwassen . Verse sla bestaat voor uit water. Vooral als je onder glas of in een serre sla kweekt, moet je voldoende water geven. In de buitenlucht volstaat het om extra water te geven in . In deze voordracht komt de bio-teelt van de zeer uitgebreide sla -familie aan bod.


Sla bestaat in allerlei kleuren, smaken en vormen.


Een goede tuinier heeft heel . Je hebt voor in de serre een speciale kas sla ras nodig. Ik kreeg dat ik een ras voor buiten gebruikte daar een prachtige krop, echter in mijn kas . Sla wordt vandaag zowel in de vollegrond als in de serre. Sla is zonder twijfel de meest bekende en geteelde bladgroente.


In een onverwarmde serre plant je het best pas vanaf half maart.


Wij beperken deze uiteenzetting over het deskundig gebruik van de serre tot de kweek van groenten zoals sla , tomaten, bloemkolen, paprika en komkommer.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.