mercredi 16 décembre 2015

Bloemkool zaaien

Zaaien Er zijn veel verschillende teeltwijzen voor bloemkool. Bij de zogenaamde weeuwenteelt wordt in het najaar gezaaid onder koud glas. Ook goed nieuws: we telen hier ook al jaren de weeuwenteelt bloemkool in de.


Zelf zaaien we voor deze teelt de zaden eind augustus, de zaailingen plant ik . Vind u ook dat het telen van bloemkool zo moeilijk is?


Dat klopt eigenlijk ook wel.

Bloemkool heeft vanaf het zaaien tot het moment van het . Je kunt bloemkool zaaien tussen januari en augustus. Na ongeveer maanden kun je de bloemkool oogsten. Wil je jouw eigen moestuin beginnen?


Download onze gratis zaaikalender voor jouw moestuin!


Met de juiste verzorging en wat geduld kun je de . Hieronder staat beschreven hoe ik dit . Met de kweek van bloemkool kun je op verschillende momenten in het jaar beginnen.

Begin dan eind september of begin oktober te zaaien onder glas. Niet zo moeilijk te kweken als je de tips in mijn Moestuin e-boek opvolgt. Dek de bloemkool af nadat hij is opgekomen om te voorkomen dat hij doorschiet en . Vandaag bestellen = Morgen in Huis!


De bloemkool zelf is een eetbare bloemstengel met nog niet . Wil jij ook zelfgekweekte bloemkool ? Het duurt relatief lang en in die periode kan er heel wat mislopen. Zeker gezien de grillen van het klimaat . Weeuwenteelt is een methode om primeurgroenten zoals bloemkool te kunnen. Om de bloemkool een voorsprong te geven . Van bloemkool eet je nu eens niet het bla maar wel de bloemkool zelf: de.


In de zomer worden de plantjes al weken na het zaaien uitgeplant om de kans . De vroege teelt wordt ook vrijsterteelt genoemd.


Winterteelt van bloemkool is een interessante maar tegelijk risicovolle teelt. In de winter is de ziekte- en insectendruk beduidend minder. De Koster kan zaaien in een perspot van 7. Zij kunnen voor bloemkool echter maar zaadje per pot zaaien.

Bij te lage kiemkracht kan . Hoe en wanneer je de bloemkool zaden zaait , hangt eigenlijk vooral af van het ras dat je kiest. KDe herfstteelt is voor bloemkool ideaal. Zaaien : van half mei tot half juni in de vollegrond.


Zaaien , teeltwijzen, planten en teeltplanning. HALLO BESTE LEDENIn maart kocht ik een zakje bloemkoolzaad met de vermelding alle seizoenenbloemkool. Deze bloemkool mocht men .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.