mardi 22 décembre 2015

Hoe slakken doden

Goed om te weten dus hoe je op een biologische, natuurlijke en. Je bent de slakken zó zat dat je ze met liefde om zeep helpt. De meeste slakken eten allerlei plantaardig materiaal, dood of leven . Niet die giftige blauwe, want die roeien niet alleen slakken uit maar ook.


Hoe de hosta ideaal overwinteren? Een mooiere dood is nauwelijks denkbaar, maar het opruimen van .

We hebben het al eerder gehad over hoe je luizen kunt bestrijden in je rozen,. Daarnaast bezorg je slakken er een enorme lijdensweg en gruwelijke dood. Hoe eenvoudig ze er soms ook uitzien, achter hun fascinerende bladeren en . De slakkenkorrels doden snel en efficiënt.


Beperk vochtige plaatsen in jouw tuin.


Hoe kun je vermijden dat de slakken een ravage aanrichten in je tuin? Er bestaan heel wat efficiënte middelen om slakken te doden , ook ecologische. Slakken houden enorm van een vochtige omgeving.

Voor de rest is het genieten hoe ze je tuin vrijwaren van slakken. Wil je de slakken toch doden , maar wel op een diervriendelijke manier? Hoe houd je slakken uit je tuin?


Iedereen heeft als kind wel eens zout op een slak gestrooid.


Het zijn trouwens niet de grote huisjesslakken die de grootste schade aanrichten, maar naaktslakken. Ik heb alleen niet de illusie dat ik alle slakken in mijn tuin kan vangen. Wrede dood en net wat je schrijft: slecht voor de grond.


Het beste blijft wegvangen en vernietigen ( hoe “zielig” ook).


Giet het mengsel over de hele moestuin en erron en enkele dagen later zijn de slakken dood. Herhaal de behandeling gedurende een. Eigenlijk eten ze alles, van dood organisch materiaal, overlevende planten, . Niet alle slakken doen kwaad in de tuin, de meeste zijn zelfs erg nuttig:. Maar hoe houd je de talrijke weekdieren weg van je planten?


Heel wat tuiniers krijgen weleens te maken met slakken.


In sommige tuinwinkels kun je aaltjes kopen die naaktslakken parasiteren en doden. We bespraken ze al eerder. IJzerfosfaat is een mollusciscide die gebruikt wordt om (naakt) slakken mee te doden.


In de meeste bestrijdingsmiddelen is ijzerfosfaat het voornaamste actieve.

Dood naaktslakken met een val met maïsmeel. Maïsmeel is goedkoper, maar trekt waarschijnlijk minder naaktslakken aan. Doe een of twee eetlepels maïsmeel . Gespot in de moestuin: slakken ! Elk jaar opnieuw bedreigen ze menig jaaroogst.


Nog beter: hoe vermijd je ze? Ontbrekend: doden Naaktslakken plaag in huis.


Ik kwam al bier en zout tegen. Maar gaan ze daar ter plekke dood van? De gewone tuinslak eet naast dood blad graag levende brandnetels. Een aantal slakken heeft echter een grote voorkeur voor .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.