mardi 19 août 2014

Wanneer mag je bomen snoeien

Een boom hoef je niet te snoeien , maar als hij niet te groot mag worden. Wat je zeker nooit mag doen, is snoeien wanneer het vriest of wanneer vorst wordt aangekondigd. Als gesnoeid wordt in het groeiseizoen, moet wel rekening.


Maar hoe kan je nu best bomen snoeien en wanneer ? De zogenaamde ABC bomen zoals de esdoorn, berk en haagbeuk mag je niet in de winter snoeien. Wanneer mag je een olijfboom in een pot snoeien ?

Linda, er is geen verschil tussen snoeien van . Over het hoe en wanneer van bomen snoeien bestaat veel onduidelijkheid. Het snijvlak mag nooit tegen de stam van de boom komen! De structuur van de struik of boom moet goed in ballans blijven.


Snoei naar beneden en weg van de aftakking.


Dit bepaalt hoe en wanneer je het best kunt snoeien , daar lees je meer over bij. Lees hier meer over in het artikel fruitbomen snoeien. Bomen snoeien of zelfs kappen, daar hoort een nauwkeurige gebruiksaanwijzing bij.


Ga dan eerst bij uw gemeente na of dit mag.

Zaag ook niet te ver van de takkraag, er mag geen stomp blijven staan. Bepaalde boomsoorten , zoals de zogenaamde ABC bomen als es en berk mag je niet in de winter snoeien. Door de sapsoorten die in be boom aanwezig zijn, . Mag je in deze periode bepaalde bomen kappen van de Nederlandse overheid?


De meeste bomen snoeien we best vanaf de late lente tot in de zomer, vanaf juni tot.


Of gewoon de struik of boom niet te groot te laten worden. Veel struiken en bomen worden groter dan de tuin toelaat. De redenen om bomen te snoeien zijn dus altijd vanuit menselijk belang.


Snoeien van bomen is nodig wanneer je wilt dat uw bomen er in goed verzorgde staat bij staan. Wij zijn je van dienst bij het snoeien van alle boomsoorten.


Per snoeibeurt mogen niet te veel takken worden verwijderd. Ook moet er rekening worden gehouden . Als er binnen drie dagen vorst wordt verwacht kun je de boom beter . Van de appel- en perenbomen snoei je de hoofdtakken tot een derde terug. Lange zijtakken mag je twee tot drie knoppen terugsnoeien.


Waarom is het snoeien van bomen zo belangrijk?


Het zal je vast niet ontgaan zijn dat voornamelijk in de winter bomen flink worden teruggesnoeid. Nu is het moment om bomen , struiken en heesters te snoeien die hun bladeren.

De leilinde mag je eventueel ook weer opbinden als ze langs een houten . Snoei zeker niet wanneer de boom veel energie nodig heeft voor. Belangrijk is dat je niet meer dan van het bladvolume mag wegsnoeien , anders is het . Beukenhaag snoeien : hoe snoei je een beukenhaag? De Boomdokter 6views.


Kan ik in oktober mijn notenboom (Juglans) nog snoeien ? Het is een volwassen boom van jaar.


Of in welke periode kan ik dat beter doen?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.