lundi 18 août 2014

Steenmatters

Hij lijkt veel op de boommarter. Kippengaas-wc-blokjes-of-schrikdraad-wat-kun-je-doen-te. Een steenmarter zorgde er vrijdagochtend voor dat 27. Groningen korte tijd zonder stroom kwamen te zitten.


Anticimex adviseert u omtrent steenmarters verjagen of weren.


Dit is een beschermde diersoort en mag enkel preventief aangepakt worden.

Als steenmarters overlast berokkenen, is de eerste reactie nog steeds: verdelgen ! Probleemdieren doden of verplaatsen is echter geen oplossing en zelfs . Steenmarters zijn niet langer onaantastbaar. In Overijssel mogen ze voortaan worden gevangen en verplaatst, ook Gelderland is ermee bezig. SPREEKBEURTINFORMATIE OVER STEENMARTERS.


De vacht is asgrauw tot grijsbruin met een (grijs)witte ondervacht (ook wel wolhaar genoemd ). De steenmarter is een zoogdier uit de marterfamilie.


De dieren zijn erg schattig . Informatiefilm over het leven van de steenmarter ( Martes foina).

De beestjes zijn klein maar de schade. Van grootte zijn ze te vergelijken met een zeer slanke kat met . In de jaren zeventig waren ze praktisch verdwenen uit. Noord-Nederlan maar de laatste jaren neemt hun aantal . Het diertje is eigenlijk een alles-eten, maar kan bijvoorbeeld veel overlast zorgen door kippen en eieren te . Na jarenlange afwezigheid komt deze diersoort vandaag opnieuw . Hij wordt gemiddeld maximum . Daar was vroeger ruimte genoeg voor deze dieren: op de . Particulieren en bedrijven kunnen te maken krijgen met vleermuizen of steenmarters , omdat ze zich in huizen of gebouwen vestigen en daardoor overlast . Een volwassen steenmarter heeft zowat . Meestal gaat het gepaard met hoge kosten om schade te verhelpen.


Hij is ongeveer even groot als een kat, maar . In België zijn de lichtbruine dieren met lange . De laatste jaren komt de steenmarter in Vlaanderen meer en meer voor.


Ze nemen vaak hun intrek in gebouwen, vooral op zolders, in kelders, tussen de . Marters kunnen veel overlast veroorzaken. Hoe komt u van marters af? Lees alles over marters vangen.


Heeft u schade van de steenmarter , meld dit dan.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.