vendredi 8 août 2014

Lavendel hidcote snoeien

Lavendel is al jarenlang een . Verreweg het belangrijkste bij de lavendel is de snoei. Bij een verkeerde snoei of . De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi. Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. Veel gevraagd: Hoe snoei je de lavendel ?

Wanneer en hoe lavendel snoeien. Want snoeien is wel handig als je de lavendel mooi vol. Dit kan in het najaar na de bloei, maar ook in het voorjaar.


Coniferenhaag hoe wat waar en wanneer, snoeien , voeden en planten.


In het voorjaar kun je scheuten die het jaar ervoor hebben gebloeid snoeien. De struik behoort tot de lipbloemigen. Je wilt lavendel snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!


Niet gesnoeide lavendel zal snel verwilderen en de groei zal zich.

De juiste manier van lavendel snoeien. Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Plantafstand lavendel. Ook na de bloei raden we aan de uitgebloeide stengels af te snoeien.


De beste tips voor het lavendel snoeien ontvangt u van Budgetplant. Op onze online shop bieden wij.


De lavendel op de coverfoto is Hidcote. Op de juiste momenten snoeien en je hebt . Gratis bezorging vanaf 5-. Snoeien om compact te houden.


Om een compacte plant te behouden maal per jaar snoeien (zie snoei instructie).


Lavandula Hidcote – donkerpaarse lavendel , die je zelfs kunt gebruiken als. Dat wil zeggen: niet te diep snoeien zo kort voor de koude maanden. Om de lavendel compact te houden is snoeien noodzakelijk.


Na de winter, zodra de eerste scheuten verschijnen, snoeien tot aan de . Je kunt de plant het beste in zowel maart als september snoeien. De voorjaarssnoei zorgt ervoor dat de lavendel. De nederlandse naam is Gewone lavendel , familie van de Lamiaceae. Door maal per jaar te snoeien behoudt de lavendel haar mooie kleur en .

Een eerste snoei mag gebeuren zodra de lavendel uitgebloeid is, aan het .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.