vendredi 25 août 2017

Koolvlieg

De wetenschappelijke naam van de soort werd als Musca radicum . Het is frustrerend: eerst heb je nog prachtige stevige koolplanten en enkele dagen later blijft daar weinig van over. Wanneer je kolen plant voor begin april of . Enkele larven zijn al in staat een koolplant te . Moestuiniers zijn niet de enigen die houden van groenten.

Sommige insecten doen zich er aan te goed nog voor de oogst. Voor de koolvlieg dreigen slechte tijden aan te breken. Naast het middel Gigant pakte een nieuw middel dit insect in veel koolteelten adequaat . Bij voldoende regen herstellen de planten zich vaak omdat ze dan nieuwe wortels kunnen vormen.


De eerste koolvliegen zijn al terug actief, hoewel het koude weer hun activiteit momenteel wel vertraagt. Om plantuitval door de maden van de koolvlieg te . De koolvlieg is 4-mm lang en licht tot donkergrijs van kleur.

De vlieg houdt van de geur en legt zijn eitjes rond de voet van de kool. Met de ingang van de lente doet ook een ander fenomeen zijn intrede: de koolvlieg. Hij lijkt op de huisvlieg maar is een stuk kleiner.


Laat je niet misleiden door . Binnenkort gaan de eerste kolen weer de moestuin in. De witte maden van de koolvlieg beschadigen de stengelbasis en boren zich in het onderste stengeldeel.


De bladeren staan aanvankelijk steil, . Koolvlieg , Delia radicum, kan vooral in het voorjaar behoorlijke schade geven in de teelt van radijs. De maden van deze vlieg vreten gangetjes in . Nu het warmer wordt moeten we zeker rekening houden met de koolvlieg die wakker wordt. Op een natuurlijke manier de larven van de koolvlieg bestrijden?


Bestel ze online bij ECOstyle. Hallo, Ik heb gisteren een dood radijs planten uit mijn tuin gehaal bij nader onderzoek bleek er koolvliegmade op te zitten. Bij de oogst werd nagegaan of deze.


Sinds april is er een nieuw middel beschikbaar in de strijd tegen koolvliegen , weliswaar voorlopig slechts voor een termijn van 1dagen.

Onderzoek naar een efficiënte toepassing van insectenparasitaire aaltjes tegen koolvlieg. Vertalingen koolvlieg NLEN. NL: Koolvlieg EN: Cabbage root fly. Bron: , Zie MWB Natuurwoordenboek.


Voorbeeldzinnen met ` koolvlieg `. Onze tuindokter geeft daarom een preventietip die je heel gemakkelijk thuis kan toepassen . Na het uitkomen van de larven boort deze zich in de wortel van de plant.


De larve van de koolvlieg.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.