vendredi 11 août 2017

Bloem camelia

Camellia is de botanische naam van een geslacht van bedektzadigen in de. De kleur van de bloem varieert meestal van wit tot paars en rood. Staat je camelia in bloei?


Schud er dan elke dag eens aan. Dan vallen de bruine, verwelkte bloemen af en ontsieren ze niet langer de plant. Camellia japonica of Japanse Roos bloeit langdurig met rode, roze of witte bloemen.

Glanzend leerachtig donkergroen blad. De juiste plek is belangrijk voor de camelia. Zoek een plek in de halfschaduw, in humusrijke, lichtzure grond en niet kalkrijk of te nat.


Overal staan ze volop te bloeien, of zijn al bijna uitgebloeid.


Maar wat mij opvalt is dat de ene . De bloemen stralen in het wit, paars en rood. Enkele gekende soorten zijn o. Deze groenblijvende struik bloeit in functie van de variëteit tussen .

Deze heester houdt van zure gron de camellia , camelia of Japanse roos. De roosachtige bloemen zijn schitteren groot en opvallen soms wel 12 . Na een zachte winter openen ze hun prachtige bloemen al in februari. Een nadeel is dat de Camellia nogal eens kwaaltjes heeft.


Op dit moment Januari zit er een mooie rode bloem aan de struik in het . Vanaf begin maart tot half april kun je de bloemen zien, die wel een beetje op rozen lijken . Camelia is een gevoelige plant die heel vroeg bloeit. Bij Camellia zijn de meest voorkomende kleuren wit, roze en rood.


Dit is een roze bloeiende camelia met witte vlekken op de bloemen. Koop uw camelia vertrouwd . Er zijn zelfs soorten die al vanaf de herfst bloeien. Zijn veelzijdige uiterlijk . Groot pluspunt van de camelia is zijn bijzondere bloeiwijze.


De camelia zit momenteel vol knoppen.


In tegenstelling tot de meeste andere planten, opent zij niet alle bloemen tegelijkertijd.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.