jeudi 30 mars 2017

Preiplanten

De plant is opgebouwd uit bladscheden die over elkaar gevouwen zitten. Zolang zij met grond bedekt zijn vormen zij het witte gedeelte . Koop of Verkoop preiplanten op Marktplaats. Depraeter uw kweker van zomerprei, herfstprei en winterprei.


Hoe je deze groente succesvol kweekt, waardevol prei plantsel het ganse jaar door.

Naast de algemene teeltzorgen als wieden en water geven bij droogte zijn er weinig teeltzorgen. Zorg dat de grond “open” en . Goed en gezond plantmateriaal is van . Lenders BV is een internationaal opererend bedrijf met teeltlocaties in Marokko, Portugal en Kessel (Limburg). Onze preiplanten zijn leverbaar van week tot . Op deze foto zie je preiplanten in “mijn” grote bloempot, maanden na het zaaien.


De preitjes zijn gezaaid en opgekweekt volgens de . Maak hiervoor ondiepe geulen in de grond met à 40cm tussenafstand en plant om de 20cm een preiplant.

Om mooie lange stukken witte prei te bekomen,. Zaaien Er is bij prei een onderscheid te maken tussen zomer- en winterprei. Zomerprei is dikker en minder vorstbestendig.


Winterprei kan gewoon de hele . Voor midzomer moet je de preiplanten uitplanten. Voorzie daarbij voldoende afstand tussen de planten (op centimeter bijvoorbeeld) want herfstprei kent. Prei is misschien niet de eenvoudigste gewas om te kweken maar als je het genoeg liefde, . Al meer dan jaar teelt Beeren Plantproducts kwalitatief hoogwaardige preiplanten.


Onze planten worden gezaaid en opgekweekt onder de best . Preiplanten nemen de grond meestal voor een lange tijd in beslag. Hun grote voordeel is dat ze van de herfst tot ver in de winter geoogst kunnen worden.


Tuindersras met donkergroene bladeren. De oogst kan na dagen beginnen. De schacht is lang en wit, zonder knol. Zeer gemakkelijk te kuisen.


Bekijk goed het filmpje om te zien hoe je prei moet planten.


Je moet eerst een geul graven en daarna de plantjes in de modder planten.

Prei planten is dan ook vaak nog een familieaangelegenhei waarbij vader, moeder en kroost gezeten op een plantmachine één voor één .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.