mercredi 21 octobre 2015

Rupsen buxus

Rupsen in uw buxus bestrijden? Samen zullen we de strijd aangaan! Opnieuw, ronde twee, worden de jonge rupsen van de buxusmot in tuinen en parken aangetroffen. Deze rupsen eten de bladeren van de buxus op waardoor de . Dode blaadjes, spinnenwebben of kale takjes aan je buxus ?

Hier vind je tips voor de bestrijding van de buxusrups. Buxus is een zeer populaire plant in de tuin. Dankzij zijn mooie, groene kleur het hele jaar door is het een echt pareltje.


De jonge rupsen zijn vuilgeel en enkele millimeters groot, maar groeien snel uit. Buxus sempervirens, die in Azië niet voorkomt.


Die variëren van het inspuiten van de buxus met water en afwasmiddel tot het wegspuiten van de rupsen met een hogedrukspuit en de larven . Op één buxusplant kunnen meerdere rupsen voorkomen die, naarmate ze groter worden, ook meer blaadjes aantasten.

De geelgroene buxusrupsen met . U hoeft uw Buxus na een aantasting niet te verwijderen, hoe dor en kaal uw. Grote hoeveelheden rupsen resulteren uiteindelijk in kaalvraat van de buxus. De eerste schade is meestal lastig te zien. De vraatsporen van jonge rupsen zijn . Ik keek afgelopen week naar mijn heg, en er zaten allemaal rupsen in.


Binnen een dag was mijn heg kaal, zegt Nicky Arens uit het Gelderse . Hier zullen vervolgens de rupsen uitkomen die de buxus vervolgens als voedingsbron gebruiken.


De cyclus van de buxusmot is maar kort, zo heeft hij een . Die raad geeft de Landelijke Gilden. Nu zijn de meeste rupsen uitgekomen. Buxus helemaal kaal gevreten, geel en kapot door de rups van de buxusmot?


Je kunt de plant nog verzorgen tot een groene buxus.


Wordt je buxus kaalgevreten? Grote kans dat dit het werk van de buxusmot is.

De rupsen van deze mot eten graag jouw haag op. De buxusrups verovert Nederland. Zijn vraatzucht verandert de groene buxus in dorre struiken.


Moeten we zoeken naar een alternatief voor in . Kleurt jouw buxus inmiddels ook langzaam bruin, worden de takken dor en. Er zijn mensen die de rupsen handmatig verwijderen, maar als je . Door de warmte komt een pop snel uit en dan kan de buxus van de een op de andere dag helemaal vol zitten met de rupsen. De plant kan makkelijk tot. Last van rupsen (buxusmot), spint of schimmel in jouw buxus ?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.