mardi 8 juillet 2014

Wat te doen tegen processierups

Wat kun en moet je daar tegen doen ? Hoe herken je de processierups (vlinder)? In mei komen ze te voorschijn, tijdens het uitlopen van de eikenbladeren. De Eikenprocessierups kan in mei en juni in eikenbomen worden aangetroffen.


Na contact met de brandharen van de rups kunnen klachten . De eikenprocessierups zorgt dit jaar voor veel overlast, zowel voor mens als dier.

Niet alleen kan dit zich voordoen op de onbedekte hui maar ook andere delen. Om erger te voorkomen kan specialistische hulp (oogarts) noodzakelijk zijn. Behalve lokale klachten kunnen zich ook algemene klachten voordoen zoals braken, . Wat moet je doen bij klachten en hoe kun je contact met de brandharen zoveel mogelijk voorkomen ? Via deze app kun je melden dat je de rupsen bent tegengekomen en kun je.


Contact met de eikenprocessierups kan leiden tot hevige jeuk en een pijnlijke huid. Lees hier wat je moet doen als je ermee in contact bent gekomen.


Dit is wat je zelf kunt doen tegen de rups. OLDEBROEK - In het voorjaar komt de eikenprocessierups tevoorschijn.

Deze rups vreet bomen (met name eikenbomen) kaal en bezorgt . Spring naar Wat kan ik doen bij irritatie door de brandharen van de. Strip eventueel de huid met plakband om vastzittende brandharen te. Geen paniek, hieronder beschrijven we wat je dan het beste kunt doen.


Om ongemak te voorkomen, kun je het best elk contact met de rupsen . ALMELO – Overlast van de eikenprocessierups steekt ieder jaar tussen mei en juli de.


Vijf tips, wat te doen om jeuk en irritatie te voorkomen. De processierups kan voor flink wat overlast zorgen. De boosdoeners bij deze plaag zijn niet de rupsen zelf, maar hun.


U hoeft dus niet direct in aanraking te zijn geweest met de rupsen om klachten te krijgen. De rupsen vervellen tot zes keer vooraleer zich in een cocon te gaan verpoppen.


Wat doen bij overlast van eikenprocessierupsen? Hoe kun je deze rups het beste bestrijden en wat zijn de oorzaken en uitslag die. Laatst ben ik een processierups tegengekomen op de muur van mijn keuken. Probeer maar eens je werk nog te doen als je geen ene nacht mee slaapt dat .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.