jeudi 10 mai 2018

Zakdoekjesboom

Dit keer een boom die voor mij een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) kopen? Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum.


Afbeeldingen Vaantjesboom op . Latijnse naaDavidia involucrata.

De davidia in haar tuin, ook wel zakdoekjesboom of vaantjesboom, staat volop in bloei. Ik heb er maar een bordje bij gezet, aldus mevrouw . In mei wuift de vaantjesboom (of zakdoekjesboom ) ons met zijn aparte bloeiwijze tegemoet. De zakdoekjesboom is een prachtige boom die winterhard is en vooral opvalt door zijn bijzondere bloeiwijze. De bloemen hebben twee witte, . De grote schutbladeren ronde de kleine bloemen zorgen er voor dat een zakdoekjesboom in volle bloei een lust voor het oog is.


Het is een uitheemse soort.


Op tuin staat een nog vrij jonge zakdoekjesboom.

Hij is een aantal jaar geleden aangeplant door ex-bestuurlid Gerard Peters en zijn vrouw . Oogsttentoonstelling zo sep. Hij is dit voorjaar geplant op het veldje bij Villa Honk: de zakdoekjesboom , ook wel vaantjesboom of zelfs luierboom genoemd. Er staat een blauw bordje bij met. Op het net vind ik verschillende antwoorden, maar graag hadik geweten hoe hoog deze boom wordt als hij niet gesnoeid wordt?


Bloemen lijken op zakdoekjes.


Arboretum Trompenburg gemaakt door . De Vaantjes of zakdoekenboom dankt zijn naam aan zijn opvallende bloemen. Vanaf april komen de prachtig witte bloemen aan de boom. Inheems in China deze boom is erg origineel voor haar bloei doet denken aan een regen van zakdoeken.


See what people are saying and join the conversation.


Op de stam van de Davidia involucrata, zoals die eigenlijk heet, staat nu een grote . Zodra hij bloeit is hij echter niet . Er zijn geen puzzelwoorden gevonden voor ` ZAKDOEKJESBOOM `. Weet je een puzzelwoord bij de omschrijving ` ZAKDOEKJESBOOM `? See more ideas about Bandanas, Blossom trees and Blossoms.

Zo op het eerste gezicht oogt de zakdoekjesboom niet spectaculair. Een fantastische ervaring.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.