vendredi 25 mai 2018

Gazon kalken

Gazon kalken is belangrijk om verzuring te gaan. Kom hier alles te weten over het gebruik van kalk voor een mosvrij grasveld. Elk gazon heeft kalk nodig. Op een zure grond groeit gras niet goed.


Mos en onkruid nemen de overhand en er komen kale plekken in het gazon. Een zure bodem is te herkennen aan het opkomen van mos.

Iedere bodem zal jaarlijks een natuurlijke verzuring ondergaan, o. Vanaf september tot maart is het de beste periode om te bekalken. De reden hiervoor is dat de kalk . Tijdens de wintermaanden krijgt je gazon het zwaar te verduren. Wil je binnenkort weer volop genieten van een gezond en fris groen gazon dan is een grondige . Om een mooi groen gazon te krijgen moet je daar de nodige tijd en.


Je kunt ook teveel kalken en het positieve effect van kalk teniet doen. Voor een mooi gras en een sterk gazon in de zomer, moet je het in de winter kalken. Kalk strooien op het gazon gaat mos in het gazon tegen.

Wil je buiten aan de slag gaan, maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? In de video wordt uitgelegd wat kalk is en hoe je dit het beste kunt gebruiken om jouw. Een mooi gazon start met kalk strooien.


In dit GAMMA tuinfilmpje leer je waarom je een gazon moet.


Het gras is niet altijd groener aan de overkant Heb je zopas een nieuw gazon aangelegd en wil je dat het er stralend uitziet? Wanneer moet je je gazon bemesten? Vooraleer dat je je gazon laat bekalken , meet je beter eerst de . Gras heeft graag een luchtige, niet al te zure ondergrond. Door jouw gazon te kalken verlaag je de zuurtegraad van jouw gazon en verhoog je . Januari is hèt moment om kalk over je grasveld uit te strooien.


Kalk zorgt ervoor dat de wortels van het gras sterker worden, waardoor ze straks beter . Een bekalking in het voorjaar zorgt voor een optimale zuurgraad van.


De juiste zuurgraad van jouw bodem is erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het gazon. Bekalken is het strooien met AZ-Kalk.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.