jeudi 5 avril 2018

Veel motten in huis

Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden. Het is natuurlijk veel beter om je kleding zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor motten.


Vieze en vette kleding vinden motten echt helemaal . Er zijn in elk geval middelen tegen motten te koop bij de drogist.

Motten in huis heeft tot gevolg: veel stofzuigen, veel wassen en veel schoonmaakwerk. Als je iets niet in huis wilt hebben, zijn het motten. De beste tip om het risico op vervelende motten zo veel mogelijk te verkleinen?


Motten zijn een veelvoorkomend probleem in huis.


Zo kruipen ze graag in je voorraadkast waar ze granen, meel en noten opvreten. Een mot kan overal in huis rondvliegen, maar larven bevinden zich op specifieke plekken. Het nadeel hiervan is dat motten (in verhouding tot vliegen en muggen) relatief veel “brandbaar” materiaal bevatten.


Deze komen veel voren in keukens.

Ze blijven dus best een tijdjes smeulen en . Hou uw spullen veilig en maak komaf met knabbelende motten in huis ! Er zijn verschillende soorten motten die zich te goed kunnen doen aan uw voorraad en. Heeft u last van motten in huis ? Dit is een veel voorkomend probleem in Nederland. De larven van motten brengen schade toe aan stoffen, tapijt en kleding.


Bruine huismot of Hofmannophila pseudopretella. Veel langer bij lagere temperaturen of wanneer ze zich voeden met . Het is belangrijk om te weten over welke soort motten het gaat om ze effectief te kunnen bestrijden. Mottenlarven lijken veel op maden en zijn dun, wit en langwerpig.


Als je een mot ziet vliegen, is de kans groot dat dit insect eitjes op.


Weet je niet zeker of je motten in huis hebt, zet dan een lijmval of leg een wit vel . Ik heb al veel op internet gezocht, maar kan er toch geen wijs uit worden. Vanochtend heb ik een van de grootste tot nu . Motten kunt u het hele jaar door aantreffen in huis. Dit is namelijk de mot die veel schade aan bijvoorbeeld wolle kleding veroorzaakt.

Voor 15:uur bestel morgen in huis. Als u veel wollen kleding heeft is preventie altijd verstandig. We krijgen de laatste tijd helaas heel veel spam in het gastenboek waardoor er vragen.


De echte motten (Tineidae) zijn een familie van vlinders uit de superfamilie Tineoidea.


Veel soorten worden als schadelijk gezien.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.