lundi 23 avril 2018

Japanse esdoorn soorten

Japanse esdoorns (Acer palmatum) zijn zeer waardevolle tuinplanten. De bladeren zijn zeer fijn en diep ingesneden, afhankelijk van het soort variëren de. Hier worden ze veredeld en. Acer palmatum dissectum - traaggroeiende japanse esdoornsoort , hoogte 5m, groeit ahw in parasol vorm . De groep van de esdoorns (Acer) bevat vele prachtige soorten heesters die verschillen in bladkleur, bladvorm, hoogte, herfstkleur .

Het zijn meestal grote, prachtige bomen met een dicht bladerdak dat in het najaar schitterend . Esdoorns komen we overal tegen, in bossen, parken en tuinen. Van sommige soorten zijn de bladeren paarsrood en blijven dat de hele zomer. De opvallende kleuren van de esdoorn zijn vaak doorslaggevend in de keuze.


Dit soort omvat meer dan 1variëteiten. Voor elke tuin is er wel een soort te vinden die in het kleurenschema past. Met ongeveer 1soorten is het geslacht Acer vnl.


Europa, Azië en Noord-Amerika, maar.

Er zijn andere soorten die er veel op lijken: Acer palmatum en Acer shirasawanum. Onder deze noemer vallen niet alleen de in Japan inheemse soorten , maar alle makkers binnen de sectie Palmata. De Acer of esdoorn is een prachtig geslacht van voornamelijk bladverliezende struiken en bomen met vele soorten en duizenden cultivars, een ideale plant voor . Japanse Esdoorn struiken in diverse soorten op vooraad!


Deze esdoorn soort komt van oorsprong uit het oosten van Azië: China, japan en. Enkele absolute herfstkleurtoppers behoren tot de esdoorns (Acer), een bomengeslacht met meer dan 1soorten en vooral rijk vertegenwoordigd in . Maar ook de andere soorten die Von . De rangschikking van de frequentie van de soorten raadplegen. Aziatische soorten relatief klein. Hij heeft ingesneden bladeren die al naar gelang de soort en het jaargetijde groen, geel,.


De esdoorn (Acer) komt in tientallen soorten op het hele noordelijk halfrond voor.


En dat is niet zonder reden. Dit is een mooie opgaande soort die wat sneller groeit dan de heel smalbladige soorten. Hij heeft donkerrood handvormig blad en heeft een naar boven breed . Sommige soorten kunnen zelfs verbranden in de zon.


Dat heeft vooral met zon en warmte te maken.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.