mercredi 10 janvier 2018

Rabarber

Hoe moet je rabarber koken, en op welke andere manieren kun je deze groente klaarmaken? En wat zijn de lekkerste recepten met rabarber ? De plant wordt gekweekt vanwege zijn eetbare delen. En klaarmaken is helemaal niet moeilijk.


Rabarber staat al meer dan . Wij vertellen je alles over rabarber.

Het meest bekende gerecht om te maken met rabarber is toch wel de rabarber compote. Heerlijk in moes, taart of confituur. De rabarberplant heeft grote groene bladeren en groen-rode lange stengels.


Alleen de stengels kun je eten, de bladeren bevatten giftig zuur. Deze groente wordt vrijwel altijd verwerkt tot een lekkere compote of een . Helaas is rabarber maar een paar maanden per jaar verkrijgbaar. Jammer, want wij zijn er dol op!


Vandaag staat rabarber bij ons in de hoofdrol: wat is het.


Hou jij van zingen en lijkt het je leuk om in een grote familievoorstelling mee te doen?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Maak met deze recepten bijvoorbeeld rabarbercompote of -muffins. Maar je hoorde vast weleens deze oude volkswijsheid: oogst rabarber nooit twee . De eerste rabarber is weer volop verkrijgbaar!


De friszure en licht bittere smaak is misschien ev. Productinformatie over rabarber. Welke voedingsstoffen zitten in de groente? Wanneer oogst je de plant?


Hoe bereid en gebruik je rabarber ? Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, lange stelen en grote donkergroene bladen. Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien. Maak zelf super simpele rabarber compote met maar ingrediënten. Erg lekker voor over je yoghurt, of gebruik het als nagerecht over een .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.