vendredi 26 janvier 2018

Plataan bomen

Koop of Verkoop plataan op Marktplaats. Groot Formaat Bomen Dak- Plataan Amberboom Beuk Leilinde Eik. De plataan is een sterke, snelgroeiende boom met een mooie rechte stam.


Opvallend en decoratief is de afschilferende bast met een lichtgroene tot geelgroene . Omdat de Plataan een boom is die we veel in onze directe omgeving . Op oudere leeftijd krijgt de plataan zijn karakteristieke afbladerende bast.

Platanus hispanica (gewone Plataan ) is een snelgroeiende boom. Plataan (Platanus) is een geslacht van bomen , het enige uit de plataanfamilie ( Platanaceae). De grote bomen met handvormige . Platanen zijn in de eerste plaats parkbomen.


Ze verdragen stadsklimaat, droogte en bestrating goe maar de meeste straten zijn te smal voor deze boom die tot . De oosterse plataan (Platanus orientalis) heeft wat minder stof allergie. In BelgiE kent men blijkbaar niet genoeg van bomen dus maar klagen . De boom krijgt een smalle kroon met groen blad dat in de herfst een mooie.

Onder goede omstandigheden kan een volgroeide plataan zelfs een hoogte van. Natuurlijke standplaats: De Gewone plataan komt niet in de natuur voor en. Het woord plataan is afgeleid van het Griekse platys wat plat of breed betekent en te maken heeft met de afgeplatte, brede kroon van de boom. Frequentie in deze inventaris : 323.


Maximale omtrek in deze inventaris : 5cm.


Snelgroeiende boom met een lange rechte stam. Kenmerkend is de afschilferende bast met een lichtgroene tot geelgroene ondergrond en grijsgroene, . Algemeen reageren ze goed op sterke snoei. Eenmaal geplant hoeft je deze . Een matig groeiende boom met kurkdragende takken en vijf- tot zevenlobbige,.


We selecteerden nog een plataan uit enkele oudere bomen die groeit met een . Vrijstaande bomen ontwikkelen een machtige, van verre opvallende, sterk vertakte . De gewone plataan groeit niet op zure gronden of gronden met een hoge. Door de imposante omvang van de boom voel je de kracht van meer dan twee eeuwen. Zijn grote frisse bladeren zorgen voor bescherming tegen felle zon.


Een zeer fraaie en forse solitaire boom binnen de gemeente Arnhem is de plataan van Elden, aan het oude dijkje nabij het witte kerkje. De Plataan hispanica heeft groene brede handvormige .

De dak plataan is een bekende boom in Nederland.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.