lundi 15 janvier 2018

Groenten planten in juli

Verwijder de uitgebloeide bloemen, zodat de planten langer doorbloeien en de. Zaaien van snel groeiende en vorstbestendige groenten zoals winteruien, . Vanaf juli kan de aftelling van de laatste zaaiingen en plantingen van de verschillende groenten beginnen. Verschillende stukjes grond komen vrij en het loont . Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten oogsten.

Zaai-, plant - en oogstkalender. Boerenkool winter, juli , augustus, april. Geef vooral regelmatig water want veel groenten kunnen door droogte.


Probeer ook eens winterbloemkool : zaaien rond half juli , uitplanten. Bekijk de volledige lijst gewassen geschikt om in juli te zaaien.


Bij het kweken in een kas is het belangrijk om goed te ventileren en hoge. Zodra groenten zijn geoogst, beginnen ze in kwaliteit achteruit te gaan omdat het. Terwijl wij het liever rustig aan doen op een zonovergoten dag – zeker rond het middaguur – groeien en bloeien de planten , groenten en .

Knolvenkel, boerenkool en andijvie plant je tot augustus buiten. En veel andere groenten tot en met half juli of eind juli. Meestal is dat een of twee maanden later.


Groenten kweken in je eigen moestuin, dat is puur genieten. Preiplantjes in de grond vanaf maart – april (zomerprei) of in juli en augustus . Op zoek naar de moestuin zaaikalender voor juli ? Bekijk snel welke groenten , kruiden en bloemen je moet zaaien in de zaai maand juli ! De tuin staat vol in bloei en de karrenvrachten groenten uit de tuin blijven maar komen. Sjalot ( Plant geel en bruin).


Ontdek welke groenten je nog in mei zaait of plant.


Mei is zaaimaand: deze groenten moet je nu zaaien of planten. Bloemkool laat, Mei - juni, Juni - juli. Wanneer je welke groente het beste kan zaaien of planten is afhankelijk van het soort groente.


En veldsla zaai je in juli , augustus of september.


Voorgezaaide of gekochte plantjes van een aantal herfst- en wintergroenten uitplanten. Nu oogsten: asperges (tot juni), peultjes, snijbiet, tuinbonen, . Af en toe moet je een voorraadje bewaargroenten uit de kuil halen, of verder oogsten van de.

In juli is de piek van zaai- en plantactiviteiten duidelijk voorbij. Andere groenten die je kunt zaaien in september zijn rabarber – dat je zowel kan planten als verplanten – en knoflooktenen. In deze zaaikalender kan je zien welke groenten , fruit of kruiden je wanneer moet zaaien, oogsten of verplanten in je moestuin.


Klik op de maand die je wil . Een overzicht per maand welke groente , fruit, kruiden en bloemen zaaden je kunt zaaien. Voorkom lege plekken in je moestuin en zaai nu de laatste groenten om zo. Zelf maken: een verticale planten -buis-tuin!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.