jeudi 11 janvier 2018

Look zaaien

Teel je look in je eigen tuin dan wordt je jaarrond getrakteerd op verse. Wist je trouwens dat look een ontsmettende en natuurlijke bacteriële werking heeft op het lichaam. Allicine is de actieve stof hier.


Bacteriën worden niet resistent . Zelf knoflook kweken in de Makkelijke Moestuin: mooi voor in het najaar als de bakken al aardig leeg worden.

Knoflook kun je niet zaaien , knoflook moet je poten. De beste tijd om knoflooktenen buiten in de volle grond te poten, is het najaar, vanaf half . Er zijn veel soorten look met vaak uiteenlopende eigenschappen. Zo zijn er witte en roze bewaar- of vroege rassen.


Maar je kunt er ook voor kiezen om een . Je kunt knoflook niet zaaien. Oorspronkelijk komt knoflook van Azië en rond het middellands . Maar omdat knoflookzaad veel tijd nodig heeft om te ontkiemen, kan je ook de teentjes .

Alliaria petiolata ( look zonder look ). Eens was deze plant een mysterie in onze tuin. Wat was dat nu toch, hoe was hij er gekomen. Nu heb ik mijn antwoorden.


Zaaien :febr- april binnen in zaaibakje of mei-juli in pot buiten.


Bedek de zaden met een dun . Weten wat er gebeurd als je knoflook teentjes uit de supermarkt in de grond stopt ? Tijd om knoflook te planten! In deze video vertel ik je waarom het najaar de ideale periode is, en waar je. Plant de look in een goed waterdoorlatende grond met veel direct zonlicht.


Bewerk je moestuin op voorhand even met wat mest, compost of . Groeicyclus : 1dagen, Uitplanten als : look wordt rechtstreeks in de grond geplant.


Spinazie zaaien – Heerlijk gezonde blaadjes het jaar rond kweken. Hoi ik vraag me af vanaf Waneer en tot wanneer ik kraai look en pruik look kan zaaien. En hoe werkt deze plant en heeft ervaring met deze 2 . Kies bij voorkeur een vochtige en schaduwrijke plek in je moestuin. Een ideale plek is bijvoorbeeld onder een .

Wie van knoflook houdt, vindt . Daslook, milder dan knoflook.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.