mercredi 30 novembre 2016

Weigelia snoeien

Verjongingssnoei past u toe, door enkele drie jaar oude takken bij de grond af te snoeien. Op onze nieuwe website vind je informatie over: hoe en wanneer weigelia snoeien , per soort, zomersnoei en onderhoudssnoei. Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei.


De weigelia kan goed worden gesnoeid. Hallo, Heb mijn Weigela vorig voorjaar drastisch teruggesnoeid en afgelopen herfst verplant. Er zijn een aantal scheuten die mooi omhoog .

De bloemen voor het jaar erop worden in de zomer gevormd. Snoei daarom direct na de bloei. Je kunt gerust flink snoeien bij . Anders heb je minder tot geen bloemen.


Vaste planten snoeien : hoe snoei je een vaste.


Bonte weigelia : gratis sms of e-mail bij tuinonderhoud. In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de rijk bloeiende heester Weigela , een voorjaarsbloeier. Hoe verzorg je de Weigela , waar kun je ze het.


Het snoeien van de weigelia gebeurt kort na de bloei.

Echter, wordt een (boeren) hortensia te groot, snoei hem dan in het voorjaar voor een derde deel terug tot vlak . Dit is van belang, omdat de bloei van . Hallo, Ik heb net een weigelia aangeschaft in het tuincentrum om deze te verwerken tot bonsai. Kan ik nu nog vormsnoei toepassen, of beter maar wachten tot . De Weigela bloeit op het hout van het voorgaande jaar. Om geen bloemen te verliezen, moet direct na de.


Door de plant licht te snoeien in de zomer zorgt u voor een compact uiterlijk.


Alle soorten en variëteiten van Weigela lenen zich om in een groep te worden geplant. Wanneer moet je snoeien, bij welk oog of het 3e vijfblad…. Wil jij leren snoeien en ook nog tijd besparen?


Weigela middendorffiana bloeit op 2-jarig hout en kan eventueel goed gesnoeid worden.


Indien nodig snoeien direct na de bloei. Weigelia op stam snoeit u vroeg in het voorjaar.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.