lundi 28 novembre 2016

Plataan boom

De gewone plataan (Platanus × hispanica, synoniePlatanus × acerifolia of Platanus × hybrida) is een boom uit de plataanfamilie (Platanaceae). Plataan (Platanus) is een geslacht van bomen , het enige uit de plataanfamilie ( Platanaceae). Koop of Verkoop plataan op Marktplaats.


De boom krijgt een smalle kroon met groen blad dat in de herfst een mooie.


Platanen zijn prachtige bomen met grote esdoornachtige bladeren en een . De plataan is een sterke, snelgroeiende boom met een mooie rechte stam.

Opvallend en decoratief is de afschilferende bast met een lichtgroene tot geelgroene . De grote bomen met handvormige . Omdat de Plataan een boom is die we veel in onze directe omgeving . De oosterse plataan (Platanus orientalis) heeft wat minder stof allergie. In BelgiE kent men blijkbaar niet genoeg van bomen dus maar klagen . De laatste blijven vaak de hele winter aan de boom hangen. Verwisseling is mogelijk met de oosterse plataan (Platanus orientalis), die echter dieper . Ze verdragen stadsklimaat, droogte en bestrating goe maar de meeste straten zijn te smal voor deze boom die tot .

Platanus hispanica) is een snel groeiende boom die uiteindelijk wel tot soms zelfs meter hoog kan worden. Het woord plataan is afgeleid van het Griekse platys wat plat of breed betekent en te maken heeft met de afgeplatte, brede kroon van de boom. Op oudere leeftijd krijgt de plataan zijn karakteristieke afbladerende bast.


Plataanboom alle maten en soorten en hoogte scherpe prijs.


Goedkoopste bezorging in heel Nederland. Natuurlijke standplaats: De Gewone plataan komt niet in de natuur voor en. Deze boom heeft een ronde kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van.


In nederland is de Gewone plataan of Platanus hybryda de soort die je het . Snelgroeiende boom met een lange rechte stam.


Kenmerkend is de afschilferende bast met een lichtgroene tot geelgroene ondergrond en grijsgroene, . Een matig groeiende boom met kurkdragende takken en vijf- tot zevenlobbige. Deze boom bezit donkergroene, 3-lobbige, getande bladeren en een. Maar hij reageert wel op de superdroogte, vertelt Van de Loo.


Net als veel andere bomen laat ook de plataan bladeren los. De mooiste dakplatanen uit eigen kwekerij. A Kwaliteit dakplataan, Platanus Acerifolia. Algemeen reageren ze goed op sterke snoei. Eenmaal geplant hoeft je deze .

Frequentie in deze inventaris : 323. Maximale omtrek in deze inventaris : 5cm. Zijn grote frisse bladeren zorgen voor bescherming tegen felle zon.


De Platanus Hispanica is een snelgroeiende boom met een lange rechte stam. Het handvormige groene blad heeft een .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.