jeudi 21 juillet 2016

Veel slakken in de tuin

In Nederland hebben de laatste tijd ook veel te maken met de beestjes. Zet planten in je tuin neer die slakken lekker vinden en die ze . Net zoals veel andere beestjes helpen slakken wel met het verwerken van. Kortoals jij vindt dat er steeds meer slakken in je tuin zitten, dan heb je gelijk.


Als jij vindt dat er almaar meer slakken in je tuin zitten, dan heb je dus gelijk. Veel nuttige dieren zien in je slakken vooral een mals hapje en .

Want slakken hebben het niet begrepen op droge aarde. Verplaatst regelmatig uw los materiaal in de tuin. Zo ontstaan er niet te veel natte . We hebben cocos-schors in de tuin en nog zijn er veel slakken.


Ik vang ze elke dag met de hand en gooi ze in een gesloten afvalbak. Een schaaltje met bier in de tuin helpt slakken verdrijven.


Niet alleen insecten en schimmels, ook slakken kunnen een ware plaag vormen. Het was een zachte winter met veel overlevende .

Er zijn er dit jaar erg veel. Als je opzoekt wat iedere soort precies eet, kom je tot veel juistere . Waarom heb ik zo snel zo veel slakken in mijn tuin ? De naaktslakken daarentegen eten liever zachte delen van een plant. Hierdoor is de schade dus veel groter door een invasie vaneen naaktslakken plaag. Wil je toch vraatgevoelige planten in je tuin , zet ze dan naast planten waar de slakken niet van houden.


Veel geurende planten, zoals bieslook, . Hoe komt een slak vooruit en waar zijn die voelsprieten voor?


Maar in mijn grote tuin zullen deze vallen niet veel uithalen”, lacht . Naakt of met een huisje, slakken kunnen in de tuin behoorlijk wat schade. Dit is de reden waarom we veel minder last hebben van slakken. De meeste tuinliefhebbers hebben het niet zo begrepen op deze enig aan land levende weekdiertjes.


Ze hebben de reputatie heel je tuin kaal te vreten. Van april tot in juni vind je veel slakken in onze tuinen. Slakken zijn een gruwel voor veel tuinliefhebbers.


Ze doen zich tegoed aan het verse groen dat overal verschijnt. Hoe kun je vermijden dat de slakken een .

De beestjes knabbelen aan de nieuwe blaadjes en laten vaak niet veel over van de plant.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.