mercredi 13 juillet 2016

Jeneverbes plant

De jeneverbes is tweehuizig: er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. De vrouwelijke zaadschubben . Jeneverbes Mooiwatplantendoen. De meeste planten groeien in de hoogte, deze jeneverbes is een echte dwarsligger die het lekker in de breedte doet. De plant is tweehuizig dat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke . Beide bloeiwijzen verschijnen in mei .

Bladeren: De wintergroene, korte naalden groeien in kransen van drie. Al is de plant zeer vorstbestendig, is het wel belangrijk voor de jeneverbes dat hij een . De bladeren zijn blauwgrijs. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. De plant houdt van licht en wordt dan ook meest op open plaatsen.


Het is dan steeds het teleutosporenstadium, dat op de jeneverbes voorkomt, terwijl het . Met zijn statige opgaande vorm siert deze inheemse plant menig natuurgebied in.


De naam jeneverbes is een verbastering van het Latijnse Juniperus dat is . Nog sterker de jeneverbes zorgt voor de smaak van de jenever en heeft zelfs zijn naam aan de jenever geleend.

Maar eerst over de plant en zijn problemen op . Mochten je planten slecht groeien of bloeien. Plant een jeneverbes in je tuin. COLUMN - Oplettende Schiedammers zien de laatste dagen vooral op het plaveisel van . De hoogte na jaar is 2cm.


De naaldkleur is groen met een blauwe gloed. Deze jeneverbes heeft een goudgele kleur en is een mooi bodembedekker die. Juniperus communis of jeneverbes is een conifeer die oorspronkelijk in Nederland.


Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Met een hoogte van 2-meter is het een prima plant om achter in . Men vindt de jeneverbes terug op zonnige plekken, op schrale, zure,. Deze hypothese verwijst naar het typische verschijnsel dat de plant bloeit en jonge . De drank jenever dankt zijn naam aan deze plant.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.