mercredi 7 janvier 2015

Helleborus

Helleborus bloeit al vroeg in het seizoen, sommige al in januari. Hierdoor gaan de wortels rotten. Ontdek hier alles over deze wintergroene plant. De knikkende bloemen zijn purperzwart van kleur. De kerstroos staat bekend als .

Hoe zorg je ervoor dat hij jaar in jaar uit goed blijft bloeien. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden én bloembollen. Dit komt mede doordat de sterke planten in de winter al bloeien . Dit geslacht van een tal overblijvende soorten uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae) komt vooral voor in de . In januari wanneer de kerst voorbij is, en we wel wat kleur kunnen gebruiken, . Hier vind je tips voor verzorging en toepassing van helleborus. Deze winterbloeiende plant is .

Nu in december is het weer zover. Nood aan wat kleur in je wintertuin? Kies dan voor winterbloeiende planten, zoals helleborus of kerstroos.


Een geslacht dat een tal soorten omvat, van bladhoudende en bladverliezende winterbloeiende planten. De helleborus is een wonderplant die in de winter en de vroege lente bloeit. De roze of witte bloemen, die bij het verwelken mooi lichtgroen . Ook wel kerstroos genoemd.


Het zijn echte winterbloeiers. De bloemen variëren van wit tot groen, en van roze tot dieppaars.


Als de meeste tuinplanten in winterslaap zijn, zorgt de kerstroos met . Hij bloeit vanaf februari tot april. Je kunt ze dus wegknippen, maar lees wel even eerst hoe je dat doet! Juweeltjes, deze heb ik nog nooit gezien en hier wil ik meer over.


Lees hier welke soorten geschikt zijn voor de tuin en hoe je je . Sommige gaan zich gaan uitzaaien in de border.

We knippen dan de uitgebloeide stengels. In een milde winter verschijnen de bloemen begin januari. Tuinvlogger Loes: Niet bang zijn om af .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.