lundi 12 janvier 2015

Composthoop aanleggen

Er zijn verschillende systemen voor composteren mogelijk, je kunt een. In plaats van je groente-, fruit- en tuinafval gescheiden in te leveren, kun je dit ook zelf composteren. Doe je dit goe dan spaar je energie en.


Een compostbak is eenvoudig te maken en biedt veel voordelen.


Je hoeft geen GFT-afval meer af te voeren naar de dichtstbijzijnde stortplaats en beschikt na . Beschermt de planten tegen parasieten en ziekten.

Het uitgangspunt van composteren is eenvoudig: je houdt je organisch afval apart en je. Kies een beschaduwde plaats voor de aanleg van de composthoop. Veel composthopen of –bakken produceren vliegen, mieren of stank, maar geen compost.


Dit omdat ze enkel maar wat bij elkaar gegooid afval bevatten. Door composteren wordt het tuinafval van vandaag de voedselrijke tuinaarde van morgen.


De mens beïnvloed de natuurlijke gang . Als je veel ruimte hebt, dan kuan je een composthoop aanleggen. Dat kan erg eenvoudig: enkele paletten in een vierkant zijn ideaal. Zelf een composthoop maken is erg eenvoudig.

Maar het is vooral erg nuttig voor uw tuin. Lees hier de voordelen en hoe je dit kunt doen. Zeer grote hoeveelheden compost heb je nodig bij het (her) aanleggen van de tuin of het gazon.


Daarvoor kan je uiteraard best terecht bij de . Als u ze dan toch in uw composthoop krijt wilt, dan niet te veel!


Kies daarom een plek uit die -mocht je de moestuin in de achtertuin aanleggen - niet te dicht op de huizen staat of waar anderen er last van . Wil je een volwaardige moestuin die veel opbrengt? Dat is een Makkelijke Moestuin. Zo klein of groot als je wilt en altijd leuk, makkelijk en super efficiënt.


Misschien heb je er ooit al aan gedacht om een composthoop te creëren in de tuin, maar weetje niet helemaal hoe je hieraan moet beginnen? Heeft mijn composthoop , -vat of -bak starters of versnellers nodig?


In de vakjes vul je in hoeveel vierkante meter moestuin je wil aanleggen , gazon wil . Aanleg en onderhoud van de tuin. DE GOUDEN REGELS VAN HET COMPOSTEREN. Compostering en wormcompostering.


Hiermee moet je rekening houden bij het aanleggen van een composthoop door lagen met grof en fijn materiaal met elkaar af te wisselen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.