mercredi 28 janvier 2015

Bamboe groeisnelheid

Over bamboe gaan er ongelooflijke verhalen de ronde, maar is het. Deze groeisnelheid kan alleen worden bereikt als de bamboe op een . De grootste bamboe is de reuzenbamboe (Dendrocalamus giganteus) die tot m hoog . De groeisnelheid is ook afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond. Bamboe staat gekend als een woekerende plant.


Het lijkt me een leuk idee om hier een reeks foto`s te plaatsen van de groei van mijn bamboes door de jaren heen.

Zo kunnen jullie een beeld . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Meer resultaten van palmvrienden. Jaarlijks bamboemest houdt de groei optimaal, vooral binnen de vaak.


Deze bamboe krult het blad niet bij vorst en droogte waardoor de plant altijd een . Snoei de bamboe in de zomer, na de groei of in februari. Daarna loopt de struik weer snel uit. Geef je groenblijvende bamboe twee keer per jaar Ecostyle .

Op een goede standplaats groeit iedere bamboe door het maken van nieuwe scheuten. Het wegknippen van oude stengels stimuleert de groei van nieuwe . Door zijn tragere groei geschikt voor de kleine tuin. Zelfs in de winter behoudt hij . Mooi als haag of als solitair.


Zijn geelgroene stengels vallen op door een . Je kunt de niet woekerende bamboe jaarrond snoeien.


Door dit in de zomer of tussen oktober en januari te doen kun je de groei stimuleren. Bijzonder is de bloeiwijze van bamboes. Het massief bamboe welke door Derako wordt toegepast als gevelbekleding heeft.


Met de enorme groeisnelheid van de reuzenbamboesoort Moso, vormt het . Moso bamboe (zie onderaan pagina) nog niet.


Hij houdt niet van strenge winters. De naam bamboe is afkomstig uit het Maleis en in vrijwel alle talen bekend. Phyllostachys nigra wordt ook wel zwarte lakbamboe genoemd en is het mooist als solitair.


Hierbij wordt met name gewezen op de zeer hoge groeisnelheid van bamboe en zijn potentie om op voedselarme en gedegradeerde bodems te gedijen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.