mardi 29 avril 2014

Valeriaan plant

De overblijvende planten vallen vooral tijdens de bloei in de maand juni op. De soort komt voor in de gematigde delen van . Turn on Location History to track places you visit. Geslacht: Valeriana ( Valeriaan ). Valeriana officinalis (Gewone Valeriaan ) is een transparante plant met decoratief samengesteld blad.


Valeriana sylvestris maior, Valeriana sylvestris, Phu sylvestre, groote wilde Valeriane.

De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. De nederlandse naam is Valeriaan , familie van de Valerianaceae. De plant komt voor in de koelere gebieden binnen Eurazië, . Valeriaan is een bekend middel om rust te brengen zonder scherpte te. Hoewel de meeste mensen niet weten hoe de plant eruit ziet, behoort Valeriaan tot één van de bekendste geneeskrachtige kruiden.


Hoe heerlijk slaap je niet op een beetje Valeriaan ? Van Valeriaan gebruik je de wortel, het liefst van een driejarige plant , hoewel ik ook wel . Het is een goede drachtplant (nectar en stuifmeel) voor bijen, maar ook voor vlinders en vele andere insecten.


Een gemakkelijke plant voor droge kalkrijke bodem, zaait zich.

Valeriaan heeft op katten een onweerstaanbare en sterk prikkelende werking. Omdat katten zo dol zijn op de geur heeft de plant als alternatieve naam . Plant zich ook via wortelstok voort. De wortel bevat zenuwkalmerende stoffen.


Is de Valeriaan een mediterrane plant ? Centranthus is een mediterrane plant. Diverse soorten staan bekend om hun specifieke geur die vaak . Deze plant is levendig groen, glad of behaard.


Zij heeft een korten, sterk riekenden wortelstok, waaruit meest uitloopers komen, die eindigen in een roset van . Het eerste wat iedereen zegt is geur,katten en rustgevend. Beide kloppen alhoewel niet iedereen de geur kan waarderen. Een kruidachtige plant welke aan het begin van de zomer bloeit. Uit de wortels worden de valeriaan druppels bereidt, welke kalmerend werken.


Rode valeriaan is een plant voor een warme, droge en zonnige plek.


Op die plaatsen zal hij zich uit gaan zaaien.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.