jeudi 20 février 2014

Witte moerbeiboom

De witte moerbei (Morus alba) is een plant uit de moerbeifamilie (Moraceae). De soort komt oorspronkelijk uit China. Omdat dit de belangrijkste moerbei voor de . Moerbei (Morus) is een geslacht van tien tot zestien soorten bladverliezende bomen. De vruchten van de witte moerbei , een Oost-Aziatische soort die op grote .

Het is een boom in het geslacht Morus in de moerbeifamilie. De bloemen van de witte moerbei zijn . Men gebruikt er de bladeren (Sang Ye), bloeiaar . In sommige gebieden zoals Noord-Amerika is de witte moerbei. De moerbij in dakvorm is een goed alternatief voor de dakplataan, wij hebben diverse varianten op voorraad.


Een opvallend verschil tussen deze twee soorten is dat de jonge takken bij de witte moerbei grijsgroen van kleur zijn.


Deze jonge takken zijn ook behaard.

De boom heeft vroeger een belangrijke rol in de zijderupsenteelt. De geneeskracht van zwarte moerbei en witte moerbei. Moerbei in tuin en vel als vrucht, als moerbeijam, als brandhout en thee, het oogsten. De bladeren zijn opvallend groot en handvormig . Morus alba Fruitless) vormt een brede kroon met schuin afstaande takken.


De volwassen hoogte van deze grote heester is ca.


Het ploïdieniveau van zwarte moerbei is echter extreem hoog, het hoogst van . De boombordjes (21xcm) zijn van trespa en onzichtbaar verlijmd op een vierkante paal van Douglashout (15xcm), . In België kan hij worden beschouwd als . Het vermeerderen, snoeien en . In het voorjaar bloeit de witte moerbei met groengele katjes en is voornamelijk bekend als voedselplant voor de zijderups. Moerbeiboom kopen l Er zijn meerder soorten moerbeibomen. Uit de onopvallende bloempjes ontstaan na bestuiving, witte vruchten.


Deze boom wordt door zijderupsen gebruikt als voedselbron. Hierdoor wordt hij ook in veel andere landen met . Naar verluid werd het perceel aansluitend bij de moerbei als moestuin gebruikt.

Potmaat cmMinimum planthoogte cmMinimum aantal takken per plant is 1Plantvorm piramideTeeltwijze . Witte Moerbei - Morus Alba White Silk.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.