mardi 25 février 2014

Plant sneeuwbal

Viburnum opulus of Sneeuwbal bloeit met witte bolvormige bloemen. Later komen er hangende bestrossen aan de plant en mooie herfstverkleuring van blad. De Sneeuwbal , ook bekend als Viburnum, is een spectaculaire, geurende heester.


De sneeuwbal plant doet het goed op vrijwel elke grondsoort, maar hebben . Sneeuwbal (Viburnum) is een sierlijke struik met opvallende witte bloemschermen.

De meeste Viburnum dragen kleurige bessen in de . Strenge winters kunnen schade aanbrengen maar de plant kan zich hiervan herstellen. Viburnum burkwoodiiof sneeuwbal genaam is een middelgrote . De viburnum bloeit in de winter of in het vroege voorjaar en geeft dan . De nederlandse naam is Sneeuwbal , familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca.


Tuinieren voor beginners: Sneeuwballen zijn de zoete geur van het voorjaar. Ook als het niet sneeuwt, brengt deze vroege bloeier sneeuwballen in je tuin.

En vriest het toch, dan blijft hij mooi groen om je opgewekt het vroege voorjaar in . Een heester met licht glanzend ovaal blad. Winterbloeiend met roze tot wit verkleurende bloei, zijn heel licht geurend. Na de bloei verschijnen zwarte bessen.


De hoogte bedraagt uiteindelijk circa 3cm. De plant dient beschut en op een zonnige plaats in de plantenborder te staan want deze sneeuwbal is niet geheel.


Op zoek naar een groenblijvende haagplant die zowel in het voor- als najaar bloeit? Dan is de sneeuwbal (Viburnum tinus) een geschikte haagplant voor u. De bolvormige bloemen zijn soms zo groot dat de plant gemakkelijk openvalt. Rijk: Plantae ( Planten ). Afbeeldingen Sneeuwbal (geslacht) op media Commons.


Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem.


Voeg toe aan Mijn Planten. U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Sneeuwbal niet! Jonge planten maken een groeispurt door. Door het blad lopen drie dikke nerven bijna .

De Viburnum tinus (Nederlandse naasneeuwbal ) is een geslacht van compact groeiende planten die veel gebruikt worden als haagplanten.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.