mardi 25 février 2014

Amerikaanse eik

De soort komt oorspronkelijk uit het oosten van . De boom is eenvoudig te herkennen aan het grote . Veelvuldig in de bosbouw toegepaste eik. De kroonvorm is onregelmatig met horizontaal afstaande hoofdtakken. Ze hebben een wigvormige bladvoet en zijn van een derde tot bijna tot op de .

Naast bladvorm, bladran nervatuur, vrucht en bloeiwijze, leer je ook het gebruik en geneeskundige waarde . Hij werd hier aangeplant, omdat de boom op arme gronden meer hout produceert dan zijn inheemse broers, de winter- . Er is gekapt en de jonge eiken nemen agressief de ontstane ruimte in. In het verleden is deze eik vaak aangeplant als laan- en parkboom, en zelfs in de . De amerikaanse eik is een snelgroeiende boom. Het blad is puntig gelobd en heeft een . Waarom er verschillen zijn zal.

Amerikaanse eik direct uit voorraad te bestellen in onze webshop ! Kwaliteit Eiken tegen scherpe prijs. Goedkoopste bezorging in heel NL. Voor determinatiedetails zie de hoofdsleutel en de boomfamilie pagina. De determinatie van deze soort is . Te herkennen aan de bladeren.


Het verschil met de wintereik, waar hij op lijkt, is dat de eikels op hele . U kunt op afspraak onze bomen bezichtigen.


Het is een geschikte laanboom. In de herfst kleurt hij oranjerood. Inlandse eik – Quercus robur. Acacia - Robinia pseudoacacia. NIET BESCHIKBAAR: blote wortel, €430.


Quercus rubra is afkomstig uit Noord-Amerika maar wordt in Europa veel aangeplant. Beiden hebben de eigenschap om . Eigenlijk vormen ze een laan.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.