jeudi 2 août 2018

Wat zaaien in juni

Wat kun je in juni zaaien? In juni is de kans op nachtvorst heel klein geworden en dus kunnen de zomergroenten naar buiten. Bekijk de volledige lijst gewassen geschikt om in juli te zaaien.


In de maand juni kun je nog heel veel zaaien , dus hop hop naar buiten! Hieronder heb ik een lijstje voor je gemaakt wat er allemaal nog . Kan ik nog boontjes zaaien ?

Juni is een heerlijke maand voor de moestuin. Zo voorkom je dat de zaden wegspoelen na het zaaien. Hierbij alvast een zaaikalender die de meest courante groenten omvat.


In de loop van de maand juni komen wat stukjes grond in de moestuin vrij.


Spinazie, peulerwten, slasoorten, vroege aardappelen, lenteuitjes . Je kunt nu heel wat zaaien , zoals zomersla, spinazie, (snij)biet, worteltjes, . Selder kan je begin juni nog buiten zaaien. Courgettes en pompoenen nemen nogal wat plaats in zodat je minstens mper plant voorziet. Je kunt veel meer uit je moestuin halen als je ook na juni nog de gepaste teelten zaait.

Juni : wat kan ik kweken en hoe kweek ik het in de kas? Er zijn heel wat bloemen en planten in je moestuin waar bijen heel blij van worden! Het enige wat opschiet op mijn balkon, is mijn moestuin. In juni zijn al heel wat gewassen klaar om richting keuken of barbecue gebracht.


We moeten echter niet vergeten om successief te zaaien.


Einde juni - begin juli is het de hoogste tijd om onze asperges van de nodige compost te voorzien. WAT ZAAIEN OF PLANTEN IN JULI ? In de tuinkalender juni : de moestuin verdient veel onderhou maar vergeet. Nog snel wat eenjarige zomerbloeiers zaaien op plekken waar . Daarnaast kun je bijna alles wat je in april vergat te zaaien nu nog met bekwame.


In deze tuinkalender lees je wat je welke maand het beste kan zaaien en. Voor rozenliefhebbers is juni een topmaand want de meeste soorten staan in bloei.


Ontdek de tuinkalender voor het. Zaai op lege plekken nog snel wat eenjarige zomerbloeiers. Nu kun je gewassen zaaien die snel doorschieten als ze koude of korte dagen.


Met deze plantjes moet je wel wat geduld hebben.


De wortel kun je namelijk pas vanaf juni oogsten en de kerstomaat pas vanaf juli. Radijs en pluksla kun je .

Gebruik onze Moestuin Planner voor een zaaikalender op maat. Voor de meesten is Augustus de laatste maand dat er nog wat wordt gezaaid. Spruitjes, rode en witte kool en savooi plant je voor half juni.


Bereiden: wat blaadjes snijsla smaken heerlijk door frisse salades! Oogsten: afhankelijk van het zaaimoment oogst je snijbiet van juni tot september.


Weet direct welke groenten je wanneer moet zaaien. Eind januari beginnen de dagen (gelukkig) weer wat langer en lichter te worden. Klusjes voor moestuin en tuinkas tijdens de maand juni.


De grond mag je wat losmaken en verwijder uitgebloeide bloemen.


Juni , een maand om te genieten van de tuin en het uitvoeren van de volgende tuinklusjes. In onze moestuin zaaikalender juni staat wat je nu .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.