mardi 24 juillet 2018

Wollige dopluis

De wollige dopluis is een benaming voor een aantal soorten bladluizen uit de familie Coccidea of dopluizen die weer tot de schildluizen behoren. Bestrijding wollige dopluis. Wat is wollige dopluis eigenlijk precies?


Wist u bijvoorbeeld dat het witte wat u ziet niet de luis is, maar de eizak? Deze informatie en meer vindt u op deze .

Hoe ziet wollige dopluis of appelbloedluis er uit en richten ze ook schade aan? Antwoorden op dit soort vragen vindt u hier! Bij dopluizen is het schild met het insectenlichaam vergroeid. Bij de wollige dopluis vormt het vrouwtje met behulp van wasdraden een eizak.


De larve van de wollige dopluis is relatief eenvoudig te bestrijden.


Het schild is nog onvoldoende uitgehard en week. Dopluizen en schildluizen, hardnekkig maar bestrijdbaar, zeker indien je er tijdig bij bent!

Leer hier over de verschillen en over enkele oplossingen om er vanaf . Ze wordt nogal eens verward met wolluis maar het is een wollige dopluis en de verwarring ontstaat in de maand juni omdat dan de wollige . Woldopluis of wollige dopluis. Dit is een schildluis, die in de maanden mei en juni een soort cocon achter zich aanbouwt. Het ziet er uit als een wollig spinsel. Ze gedijt ook goed in hulst (Ilex) en Viburnum.


Zorgt wollige dopluis voor overlast?


Bestel dan nu larven van het viervleklieveheersbeestje! De meest voorkomende is de lange wollige dopluis Pulvinaria floccifera. Jouw hortensia, of andere plant, is namelijk aangetast door de woldopluis of wollige dopluis en deze is niet zo onschadelijk als deze eruit ziet. Insmeren met plantaardige olie of met de hand verwijderen.


Promanal is paraffine-olie . Op houtige en groene plantendelen zitten bolvormige ronde schildjes ( dopluis ), schilfer-, komma- of schaalvormige schildjes (schildluis) of met witte wollige.


Ze lijden er niet erg onder. Wil je duurzaam bestrijden moet je even googelen.

Bij wollige dopluizen is het schild met het insectenlichaam vergroeid. Er worden diverse methoden genoemd. Vestigingsstatus, Gevestigd. Zeldzaamhei Zeer algemeen.


Invasiviteit (toelichting), Restricted to urban areas.


Wat betekent Wollige dopluis ? Hieronder vind je een betekenis van het woord Wollige dopluis Je kunt ook zelf een definitie van Wollige dopluis toevoegen. De luizen die u beschrijft zijn erg groot. Een zeer vervelend insect duikt de laatste jaren steeds vaker op: de zogenaamde woldopluis alias Pulvinaria hydrangeae.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.