vendredi 20 juillet 2018

Groenten planten in juni

Groente , zaaiperiode, plantperiode , oogsten, zaai- of plantafstand. Gezaaide koolplanten uitplanten tot half juni. Midden juni kunnen nog een aantal late groenten gezaaid worden zoals herfstbroccoli, kervel, . Juni , aflossing van de wacht in de groentetuin.


Ziezo, de vorstgevoelige gewassen zijn nog maar net gezaaid of uitgeplant of de oogst van de . Groenten en fruit kun je zaaien in volle grond en in een kweekkas.

Bekijk onze zaaitips in de. Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten oogsten. Je kunt veel meer uit je moestuin halen als je ook na juni nog de gepaste teelten zaait en plant.


Naast het planten en oogsten kan er ook nog volop gezaaid worden.


Juni is een heerlijke maand voor de moestuin. Het kweken van eigen groente en fruit is leuk en gezond. Als je dacht dat je het in juni kalmer aan kon gaan doen, dan zit je goed fout.


Plant nog tot half juni pompoenen, maar ook courgettes en koolrabi. Juni : wat kan ik kweken en hoe kweek ik het in de kas?

Vanaf nu wordt de oogst van eigen geteelde groenten steeds groter: . Ontdek welke groenten je nog in mei zaait of plant. Mei is zaaimaand: deze groenten moet je nu zaaien of planten. Bloemkool laat, Mei - juni , Juni - juli.


Wanneer je welke plant , fruit of groente het beste kan zaaien of planten is. Voor rozenliefhebbers is juni een topmaand want de meeste soorten staan in bloei . Brocolli is een ideale en gezonde groente voor je moestuin.


Let bij brocolli op voor de koolvlieg. Die legt haar eitjes aan de voet van de plant en de larven eten. Werkzaamheden en nuttige tips voor de siertuin in de maand juni. De uitdrukking mag je zelfs letterlijk nemen, want we kunnen de eerste zelfgekweekte groentesoorten oogsten.


In juni staat heel wat op het menu.


Ik had al in april aubergine gezaai de planten al die tijd goed verzorgd. Waterminnende planten en voorgezaaide groenten kunnen vanaf juni sowieso de volle grond in. Zaadjes die in februari tot en met maart zijn geplant en nu .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.