vendredi 8 juin 2018

Bladluizen op sla

Bladluizen op aardbeiplanten posts jan. Belangrijk om te weten is dat bladluis allergisch is aan zwavel, nicotine en . Een preventieve behandeling is aangewezen, aangezien het praktisch al te laat is . Vooral tijdens warme voorjaarsdagen kunnen bladluizen massaal aanwezig zijn in je tuin. Ze zuigen plantensappen uit het (jonge) blad.


Er komen verschillende ziekten en plagen voor op slaplanten.

Slakken en bladluizen zijn de twee grootste problemen bij sla en kunnen effectief bestrijd. Alleen al in Europa komen meer dan 8soorten bladluizen voor. Op sla kunnen diverse soorten luizen voorkomen.


De bladluis heeft zich in je tuin genesteld en de aanval op je groene tuin geopend. Hoe kun je ze tegengaan zonder chemische middelen in te . Bij sla kan bladluis voorkomen worden door bittere slasoorten te telen. Groene en zwarte bladluizen (Aphidoidea) zuigen voedingsstoffen (aan de groeipunten). Als je een geoogste krop sla wilt ontluizen kan je die uurtje onder .

Beter voorkomen dan genezen! Er bestaan verschillende procedés om de schadelijke soorten te bestrijden, die in de tuin kunnen. Een stap voor stap uitleg van de techniek van het wassen van sla.


Als er bladluizen of ander ongedierte op het product zitten, dan wordt er voor het wassen . Ze kunnen virusziekten overbrengen, veroorzaken verminderde groei of vergroeiing en maken zo het . De ongevleugelde luizen van de zomergeneraties zijn in het begin groen en. Het middel werkt specifiek op bladluizen en spaart roofvijanden. Sommige plantencombinaties werken goed tegen luizen - bv dille en tuinboon, en sla.


In het algemeen wordt alleen directe schade toegebracht aan secundaire waardplanten. Bij sla veroorzaakt de aantasting door deze bladluis zeer bleek blad . Dieprode eikenbladsla met goed gevulde kroppen voor teelt het ganse jaar door.


Zaaien kan reeds vanaf half februari (onder vlies) tot begin september. Afgelopen weken hebben we veel last van bladluizen en tripsen op onze planten in. De sla zit vol met kleine grijze en zwarte puntjes de poep van hele kleine . In de teelt van sla zijn veel bestrijdingen tegen luis nodig om het.


Sla is een snelle groeier en dus ook heel eenvoudig zelf te zaaien.


Goed wassen dus als er bladluizen in de sla zitten. Bladgroenten, kolen, sla , rozen.

Bijna iedereen heeft wel eens een bladluis gezien. Hoe bladluizen met Adalia bestrijden? Moestuin ( sla , aardbei,…) tot 5 . Een soort bladluizen , maar dan iets groter (mm ongeveer) en grijs.


Met een oplossing van tot zachte groene zeep kan je soms bladluizen. Vooral groentegewassen als sla en andijvie kunnen in het stadium dat ze pas .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.