mardi 31 octobre 2017

Wat doen tegen engerlingen

Net als bij veel andere planten in de natuur zijn er ook insecten die zich tegoed doen aan het gras. Engerlingen voeden zich met de wortels van uw gras. Het is een goede methode wat zeer efficiënt werkt.


Met DCM Heteri-Guard ( bestrijding tegen engerlingen ) mengt u de verpakking geheel met de juiste . Reacties van lezers column Deventer post.

Kalkstikstof is een van de meest gebruikte mid- delen om. Dat kalkstikstof werkt tegen engerlingen en. Wat voor schade veroorzaken engerlingen ? Hoe werken de aaltjes tegen de engerlingen ? De rozenkever is de meest voorkomende in Nederland.


Bestrijd engerlingen effectief met behulp van de aaltjes tegen engerlingen.


Belangrijk is hierbij om te onthouden dat engerlingen die groter zijn dan centimeter niet meer goed aan te pakken zijn met aaltjes. Als volwassen kever doen ze, op wat geknabbel aan blaadjes na, maar weinig.

Blijven er gaten in je gazon achter, na de behandeling tegen engerlingen ? Het gazon is de plek bij uitstek om haar eitjes af te zetten. Een plaag van engerlingen is meestal pas te zien als het kwaad al is. Wat zijn het voor larven en wat kun je ertegen doen : Augustus - September.


Tegen juni zijn de emelten volledig volwassen. Verticuteer voldoende tegen het mos om schadelijke keverlarven te . Vijf middelen om engerlingen in jouw gazon te bestrijden!


Zo kan je zelf makkelijk kiezen wat de beste oplossing voor je is ! EEN BEDREIGING VOOR JOUW . Aaltjes tegen engerlingen (Heterorhabditis bacteriophora). De engerling is de larve van de mei-, juni-, salland- of rozenkever. De bovenste grondlaag mag wel wat opdrogen, de nematoden werken . Heb je bruine verkleuring in je gazon en last van losse graszoden? Dan zijn engerlingen de boosdoeners.


Dit zijn de larven van de mei-, juni- of rozenkever.


Misschien heeft u ze wel eens in de tuin gezien: van die dikke witte of grijze larven in perk of gazon. Tien tegen een dat het emelten of engerlingen waren.

Een engerling is de larve van een kever die tot de familie bladsprietkevers behoort. De meest bekende is de larve van de meikever, maar ook de larven van de . De larve van de taxus kever is met hetzelfde aaltje te bestrijden maar kent een andere cyclus. Hier kan men het hele jaar bij . Met name emelten en engerlingen kunnen flink wat schade aanrichten.


Wanneer je dit doet , zal je de boosdoener dan ook vaak aantreffen. De aaltjes tegen engerlingen kunnen ingezet worden van half juli tot eind september.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.