jeudi 19 octobre 2017

Troebel vijverwater koi

Zo kan het biologische evenwicht verstoord zijn of misschien werkt het filter niet goed. We hebben de meest voorkomende oorzaken van troebel vijverwater voor. In de praktijk blijkt na een tijdje dat er geen vis te zien om dat het water troebel en vies is.


Troebel vijverwater is een veelvoorkomend probleem. U zult verbaasd zijn als u de ontlasting van grotere koi ziet.

Een mooie, heldere vijver met groeiende planten en een zichtbaar onderwaterleven is immers stukken mooier dan een troebele groene vijver. Allerlei processen in een vijver zorgen ervoor, dat vijverwater helder blijft. Koi in natuurvijver = kwasi onbegonnen werk.


Wij hebben hier ook een probleem van een troebele vijver. Na zes jaar koi houden bleef mijn water zo groen, dat ik ook mijn vissen alleen maar zag met . In deze video leer je wat je kunt doen tegen troebel water in de Koivijver! Met dit stappenplan kun je in tien stappen een vijver helder maken en houden.

Als alles loopt zoals het hoort zorgen het filtersysteem, de planten en de micro- organismen er samen voor dat afvalstoffen volledig worden verwerkt, met als . Bladeren, stuifmeel, zaadjes, dode insecten,. Het resultaat is gekend: troebel en groen. Beste koi liefhebbers, Ik ben op zoek naar iemand die mij een goed advies kan geven om mijn troebele vijver helder te krijgen.


Onderstaande foto geeft aan dat het vijver water verkleurd is door bepaalde kleurstoffen. Voor een klant in Delfzijl heeft o3experts ozon toegepast voor een koivijver. KOMPLEET onzichtbaar water begon te.


Het vijverwater zat vol met slijmerig zweefalgen en draadalgen. Hallo Koi vrienden, Misschien kunnen jullie mij helpen. Ook zit er een groene laag aan mijn . Is het erg om groen en troebel water in de vijver te hebben?


Voorbeeld van een vijver met beginnende groei van zweefalgen.


De vijver wordt groen en troebel. Hierdoor is al bijna niets meer te . Waterkwaliteit testen van uw vijverwater ? Zo bepaald de watertemperatuur het soort koivoer , de juiste dosering .

Nikoi Vijvercentrum online, producten voor aquarium, Koi , Koivijver, tuinvijver of siervijver. Wel zal het vijverwater enige tijd troebel zijn na gebruik. Groen of troebel water komt vaak voor bij pas aangelegde vijvers, maar ook oudere vijvers waar in het begin fouten zijn gemaakt.


Voer meer waterverversingen uit bij koivijvers.


Na verloop van tijd zal het vijvermilieu zich stabiliseren. Zonder planten wordt een vijver snel groen en troebel door algen. Voor specifieke vijvers met veel koi - of andere karperachtigen ligt de . Een vijver is een gesloten systeem, waar water uit kan verdampen en regen. Oplossing, minder vissen of een grotere filter.


Ze maken je vijverwater groen en troebel en verstikken de andere planten en dieren in de vijver , doordat ze al het zuurstof en alle voedingsstoffen in het water.


Wanneer u bruin vijverwater heeft, komt dit vaak doordat het vijverwater te zuur is. Meestal komt er dan turfgrond in uw water terecht wat het .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.