mercredi 27 avril 2016

Kh waarde vijver

De carbonaathardheid of KH waarde , is een belangrijke pijler in het vijvermilieu. De KH - waarde wordt wel tijdelijke hardheid genoemd. Vijverhulp: Waterkwaliteit verbeteren.


Hoe houd je vijverwater in een goede conditie?


Lees alles over de GH -, KH en PH- waarde van vijverwater en hoe je de.

Problemen vijver draadalgen in vijver, gh waarde vijver verhogen, kh waarde vijver. De waterwaarden in uw vijver en over hoe u ze kunt controleren en optimaliseren. Zo wordt er beweerd dat een hoge gH - waarde algen in de vijver helpt . In dit proces ontstaat carbonaat, waarvan het gehalte in de vijver wordt weergegeven met de kH - waarde.


Planten kunnen vervolgens bij een tekort aan . Alle informatie over de PH waarde , GH waarde en KH waarde van uw vijver water. Het is belangrijk om uw vijver water te testen!


De pH- waarde of zuurgraad wordt uitgedrukt door een cijfer tussen en 14.

De kwaliteit van het water in uw vijver is echter afhankelijk van een groot aantal. De KH waarde geeft uw carbonaat hardheid of zuurcapaciteit aan van uw vijver. Is deze te laag dan beïnvloedt dit de leefomgeving en vitaliteit van uw vissen. PH , KH en GH waarde van de vijver.


In deze blog staan we nog eens extra stil om de waterwaarden te benadrukken.


Essentieel voor een heldere en gezonde zijn goede waterwaarden. Enerzijds voor een goede groei van vijverplanten maar anderzijds hebben de . Dit wordt de GH - waarde van het water genoem uitgedrukt in Duitse hardheidsgraden (DH). Dit is zeker het geval indien de KH waarde tenminste 7°KDH bedraagt.


Deze waarden geven namelijk aan dat het Cogehalte in het vijverwater voldoende . Hoe kun je controleren, of vijverwater gezond is?


De totale waterhardheid ( GH - waarde ), dekarbonaathardheid ( KH - waarde ) en de zuurgraad (PH- waarde ) van de vijver kunnen eenvoudig gemeten en zonodig . En wat moet je eigenlijk precies meten ? In dit artikel lees je exact waarom waterhardheid belangrijk is en welke waarde er toe doen. Kan er iemand mij uitleggen hoe ik mijn kh waarde omlaag kan krijgen? Meestal worden we geconfronteerd met een te lage KH.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.