mercredi 10 juin 2015

Colorado kevers

De larven eten echter veel meer en kunnen je aardappeloogst echt in . De coloradokever (Leptinotarsa decemlineata) is een kever die behoort tot de familie van de bladhaantjes (Chrysomelidae). E n alsof dat nog niet genoeg is, duikt op sommige plaatsen een oude bekende, de coloradokever, massaal op. De kever wordt ongeveer een . We hebben een volkstuin,controleren de aardappelplanten goed ,vangen de larven en kevers tijdig,en gebruiken zo nodig biologische insecticiden. Volgens Bayer Crop Solutions .

Een kolonie van coloradokevers , die zich voedt aan een nabijgelegen aardappelvel overspoelt hun tuinen en gevels. Jipsinghuizen wordt onder de voet gelopen door coloradokevers. De insecten bestormen met duizenden tegelijk de gevels van de woningen . Ook in onze gemeente waren er dit jaar problemen met de aanwezigheid van grote aantallen coloradokevers.


Ondermeer ter hoogte van de Beukendreef . Onder ideale omstandigheden doen ze dat drie keer per . ONSTWEDDE - Koos Hilverts uit Onstwedde heeft te maken met een ware plaag van coloradokevers.


Coloradokevers leggen gedurende twee tot drie weken hun eitjes op de onderkant van de bladeren. ALMELO Volkstuinvereniging Schelfhorst wordt geteisterd door tienduizenden coloradokevers.

Ze marcheren mijn oprit op. De aanwezigheid van de coloradokever is voor menig aardappelteler een doorn in het oog. Vooral de rode larven van deze kever kunnen complete oogsten . Door de grote vraatzucht van vooral de larven kan bij massaal optreden grote schade aan aardappelgewassen worden aangericht (zie foto).


Hoe kan ik op biologische manier de coloradokever de baas blijven. Nu vang ik alle kevers eraf (gelukkig zijn het er minder dan vorig jaar) en . Nader onderzoek leerde dat het larven betrof van de colorado kever. Alle de verschillende leefstadia van de kever heb ik aangetroffen op en bij mijn . Tijdens een bezoek aan de ecologische volkstuin in Neerpelt, toonden tuiniers coloradokevers die ze gevangen hadden op hun pas . Op de milieudienst kwamen de laatste dagen enkele meldingen binnen van overlast van coloradokevers.


De bestrijding ervan is verplicht, . De zwartgeel gestreepte coloradokever is afkomstig uit Noord-Amerika en kwam in de 19e eeuw met geïmporteerde aardappelplanten mee naar Europa. De afgelopen jaren zagen we dat de aardappel Raja opvallend veel minder last heeft van coloradokevers dan andere rassen in onze tuin! Kijk op onze site voor meer informatie.


Afgelopen week is op ons volkstuin-complex de colorado - kever gesignaleerd.


Deze kever is zeer schadelijk voor de aardappelplant.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.