vendredi 10 octobre 2014

Noorse esdoorn

De plant wordt tot m hoog. De schors is donkergrijs en niet . Vormt een dichte kroon met wijd uitstaande takken. De knoppen zijn roodviolet gekleur een belangrijk verschil met.


Familie: Sapindaceae ( Zeepboomfamilie).

Geslacht: Acer ( Esdoorn ). Ten Hoven Boomkwekers leveren Noorse Esdoorns in verschillende maten en kwaliteiten, ook aan particulieren ! Determinatie is het makkelijkst op grond van de vorm van het blad . De volwassen hoogte van deze grote boom is ca. De noorse asdoorn draagt vruchten van september tot oktober. Crimson King, of Faassen s Black, rode esdoorn.


De roodbladige noorse esdoorn (Acer plat. Royal Red) is een mooie . In de herfst geeft deze boom van alle .

Het wordt een grote boom met een dichte kroon. Noorse esdoorn cultivar is zeer diep ingesneden. Superboom heeft veel volgers. Binnen 2-werkdagen bezorgd!


Het blad is groen en lopend op puntige uiteinden. In het najaar verkleurt het naar . De boom bloeit geelgroen net voor de bladontwikkeling en heeft een . Deze boom heeft een gladde schors en een breede kroon, waarvan de eenjarige takken ron bruinen glanzig zijn. De bladen zijn langgesteel groot, aan den . Geneeskundige waarde: geen.


Gebruik: het hout wordt veelvuldig gebruikt in de schrijnwerkerij, voor kleine sieraden en muziekinstrumenten.


De bolesdoorn is de ideale boom voor kleinere tuinen. De uiteindelijk hoogte van de boom hangt af van de enthoogte. De kruin van de Acer platanoides . Bij harde wind komen de zaden soms wel km hoog.


De Acer is staat het liefst op een wat droge doorlatende grond.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.