De hondsroos (Rosa canina) is een in de Benelux van nature voorkomende roos. De struik komt van nature voor in Europa, Noordwest-Afrika en West-Azië. In onze heggen hagen, bos- en struweelranden bloeit in het begin van de zomer de Hondsroos , Rosa canina, met zijn witte tot roze bloemen.
De Rosa canina ( Hondsroos ) is een inheemse soort haagplant.
Dat wil zeggen dat deze soort van nature in ons land voorkomt. De Hondsroos wordt tot 2 . In heggen, struwelen en bosranden, langs wegen en in ruige graslanden. Eglantier zou naar (groene) appels geuren, Hondsroos niet, maar met mijn legendarisch slecht reukvermogen is dat een onbruikbaar kenmerk.
Algemeen Hondsroos is een dichte, struikvormige plant met overhangende takken, die groeit op vochtige tot droge, voedselrijke grond in heggen, struikgewas, . De nederlandse naam is Hondsroos , familie van de Rosaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. Hondsroos - Rosa canina is een Heester drachtplant die in de periode van juni- juli bloeit.
De Romeinse schrijver Plinius de Oudere beweerde dat de Hondsroos werkzaam is tegen hondenbeten en hondsdolheid.
Hondsroos sensu strictu behoort tot de hondsrozengroep, is een complex van niet of weinig beklierde rozen. Op basis van beharing (ontbrekend tot viltig), . Eind mei krijgt deze rozenstruik lichtroze tot witte bloemen welke graag bezocht worden door bijen en hommels en heerlijk . De stevige stekels (doorns) zijn net als bij de heggenroos haakvormig gebogen, maar het blad is bij de heggenroos behaard en bij de hondsroos kaal.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire
Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.