mercredi 26 août 2015

Japanse duizenknoop

Is de plant eenmaal gevestig dan is hij zeer moeilijk weer weg te . Japanse-duizendknoop-Wat-kun-je-eraan-doen. Chris van Dijk, onderzoeker Plant en Milieu van Wageningen University . Deze snel groeiende woekerende plant kan voor behoorlijk ellende zorgen. Ook Nijmegen kampt met deze .

Hij is zo sterk dat hij door asfalt en funderingen heen kan groeien. Deze soort is overblijvend en wordt tot meter hoog. De bloeitijd is augustus en september.


Deze plant overwoekert andere planten en is moeilijk . Deze hardnekkige plant kan veel schade aan uw tuin . De gemeente probeert de plant te bestrijden, maar . Hij ziet er best leuk uit, maar groeit ontzettend snel en kan zowel onder als boven de grond veel schade.

Dit is een zogenaamde invasieve exoot en is lastig te . Wat is het, waarom moet het aangepakt worden en hoe? Over de hele wereld wordt gezocht naar manieren om de exotische plant te . Daarom bestrijden we deze. Het belangrijk dat inwoners of ondernemer daaraan . De plant in de openbare ruimte gezien? Meld dit dan bij de gemeente.


Een mooie plant die we desondanks toch graag kwijt willen.


Ook in de gemeente Voorschoten merken de inwoners daar de gevolgen van. Nu is de plant niet meer zo geliefd. Deze zogenaamde invasieve exoot vormt een bedreiging voor . De holle, rechtopstaande stengels zijn roodbruin gevlekt en sterven tegen . Krijn geeft tips hoe u hier zonder gif vanaf . Het is een snel verspreidende plant die moeilijk is weg te krijgen.


Een website over voorkomen en bestrijden van de duizendknoop. Duizendknoop is een uitheemse plantensoort die een groot negatief effect heeft op zowel de .

Deze wortels kunnen schade veroorzaken aan woningen, .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.