vendredi 21 août 2015

Drijfplanten voor vijver

Zoekt u drijfplanten voor in uw vijver ? Bekijk hier het ruime assortiment drijfplanten op Vijverexpress. Net als planten met drijvende bladeren zorgen ze voor schaduw in het water. Drijfplanten zijn ondergewaardeerd maar erg nuttig in de vijver.


Daarnaast hebben veel drijfplanten een prachtige bloeiwijze!

Een groot deel van deze drijfplanten is in ons klimaat niet winterhard en overhouden binnenshuis wordt vaak geprobeerd maar leidt in de meeste gevallen tot . Welke soorten zijn er en hoe moeten we een drijfplant verzorgen. Lees hier alles over drijfplanten. Met deze drijfplant kunt u gelijk wat meer groen in bijvoorbeeld uw vijver of aquarium brengen.


Vrij ronddrijvende waterplanten zijn gemakkelijke vijverbewoners.


De wortels hangen in het water en nemen daaruit voedingsstoffen op. Let daarom goed op bij het opschonen van de vijver in het voorjaar.

Veel mensen zijn wat huiverig voor het plaatsen drijfplanten in hun vijver. Zij geven enige mate van schaduw en absorberen, net zoals de . Waterkers en krabbescheer . Op deze pagina staat een aantal afbeeldingen van de verschillende soorten waterplanten in de vijver : zuurstofplanten, drijfplanten , moerasplanten en . Een kleine tuin maar toch een vijver ? Dan is een minivijver de oplossing. Intratuin legt uit hoe je dit.


Vijverplanten brengen leven in je vijver en zijn daarnaast ook nog eens.


Ze zijn dus nuttige helpers bij het realiseren van een evenwichtige en heldere vijver. Bovendien vormen ze goede schuilplekken voor je vissen of . Hierdoor kan het gebeuren dat drijfplanten zoals krabbenscheer en hoornblad het niet overleven in een nieuwe vijver. Advies op maat van experts.


Er zijn verder ook veel drijfplanten te . Uiteraard biedt ook deze drijfplant beschutting aan uw vissen en de amfibieën in uw vijver. De waternoot, of waterkastanje zoals hij ook bekend is, is een zeer .

Dit omdat elke plantengroep meerdere soorten kent, met ieder hun eigen kenmerken. Maar ook groeien ze allemaal op verschillende waterniveaus.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.