mercredi 19 août 2015

Acaena microphylla

Acaena microphylla is een laag kruipend plantje die het best op zonnige droge plaatsen als bodembedekker toegepast kan worden. Het is een bodembedekker die het onkruid zeer goed onderdrukt als deze . Er moet één de populairste zijn en bij Acaena is deze soort wel de populairste en meest toegepaste omwille van de combinatie van de kleur van het blad en het . Ze gedijen goed in elke tuingrond en vormen mooie bruingroene dichte zoden. Weinig opvallende bloemen in de zomer maar in augustus .

Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer . Stekelnootje (Acaena) is een geslacht van een honderdtal soorten vaste. Binnen 2-werkdagen bezorgd! De naam van deze bodembedekker is goed gekozen zeker in de winter als het loof koperkleurig wordt.


Dit lage kruipende plantje groeit het best op zonnige droge plaatsen . De naam Acaena is afkomstig van het Griekse akantha, wat stekelnootje betekent. Het geslacht bestaat uit een 100-tal groenblijvende . Witte bloemen en bruin rode stekelige .

Wintergroen bodembedekkende rotsplant uit Nieuw-Zeeland. Voor een droge standplaats. Kupferteppich (Copper Carpet) grows as spreading mats of finely cut leaves, coppery grey in colour.


The flowers appear in summer as little white globes and . Standplaats: Zon - Halfschaduw.


Hoeveelheid: Toevoegen aan winkelmandje. ACAENA microphylla bruingroene zoden. Na de bloei komen er aan de vaste plant oranje-rode vruchtjes. Plantenfiche- Acaena - microphylla.


Afbeeldingen zijn een zo waarheidsgetrouw mogelijke . Deze family heeft een maximale hoogt van ongeveer . Verspreiding en ecologie van Acaena microphylla.


De sierwaarde wordt voornamelijk gevormd door de . Het heeft opvallend bronskleurig blad. Gedijt goed in iedere grond. Belmonte Arboretum Hortus botanicus Leiden.

Het blad en de vruchtjes in augustus zijn . This species forms a bronzy mat of lacy foliage, bearing interesting greenish flowers that mature into . New Zealand Burrs are easy-to-grow alpine plants.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.