lundi 20 mai 2019

Feromonenval

Vangbeker - feromonenval in 1. Beschikbaar voor de buxusmot, preimot, kersenvlieg, fruitmot, pruimenmot. Dank zij duurzame tuinartikelen kunnen we de schadelijke insecten voor onze planten , moestuin en bloemen op een duurzame en natuurlijke manier bestrijden . De buxusmot vormt een bedreiging voor boomkwekerijen, parken en tuinen. Koppert levert sinds kort de Buxatrap.


Het is op dat moment dat de feromonenvallen in werking treden.

Met deze feromoonval kan je op een biologische manier buxusmot bestrijden. Zo blijven je buxus gespaard van de vreteren buxusmot rups ! Ideaal voor de bestrijding van de worm in kersen,worm in olijven,pruim worm, in de appel, peer en noten,paardenkastanje mineervlieg,de. Er zijn ook feromoonvallen in de handel.


Feromonenval voor meter.


Hierin zit de specifieke sexlokstof van vrouwtjes die de mannetjes van de buxusmot. De val voorzien van feromoon lokt mannelijke buxusmotten. Deze motten kunnen vervolgens niet meer voor nageslacht zorgen en door goed de gevangen.


Deze zijn veel gemakkelijker waar te nemen dan de lar- aanwezig is, is waarnemen.

Wat te doen bij het constateren van aanwezigheid van motten? Bij het aantreffen van groene rupsen (die de bladeren eten), raden we een. De gele trechter op de doorschijnende pot plaatsen de doorschijnende pot plaatsen de doorschijnende pot plaatsen: er zijn inkepingen in. De eerste buxusmotten zijn terug gezien ! Men vangt meer vliegen met honing dan met azijn.


Dat is zeker waar, maar je vangt nóg meer insecten met feromonen.


Zij worden aangetrokken door het feromoon in de monitoring mottenval en vallen . Hiervoor worden kleef- en feromonenvallen regelmatig gecontroleerd. De natuur brengt ons bijzonder veel rijkdom waaruit we heel wat kunnen putten, maar daar moeten we voorzichtig mee omspringen. Efficiënt en verantwoord . Sinds een aantal jaar is er een nieuwe uitheemse rupsensoort aan een opmars in Nederland begonnen. Was het eerst de processierups die Nederland . Tijd om een feromonenval te zetten zodat de . Mottenvallen zijn een anti mot middel waarmee motten mannetjes gelokt worden waarna de motten vastkleven en sterven.


Suffering from plum moth caterpillars on the inside though.


So tell us your tips and tricks to get rid of them. Verwijder takjes met de kleine rupsjes of poppen direct met de hand. Ook kun je milieuvriendelijke middelen proberen zoals een feromonenval.

De feromonenvallen bevatten een biologisch bestrijdingsmiddel dat de kevers lokt. Deze methode is effectief en veilig voor mens, milieu en gewas. Een nieuwe techniek om vlinders te inventariseren heeft de laatste jaren ingang gevonden en wint ook aan populariteit: lokken met feromonen. Om de strijd tegen de iepziekte definitief te winnen, zet de gemeente Schiedam een nieuw middel in: de feromonenval , een lokdoos met de .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.