lundi 17 juillet 2017

Meidoorn boom

Sommige soorten komen ook als boom voor. Deze rode meidoorn is uitstekend geschikt voor de wat kleinere tuin, uit voorraad leverbaar uit eigen kwekerij Ten Hoven Boomkwekers Apeldoorn ! Crataegus laevigata English . De eenstijlige meidoorn is een kleine boom met makkelijk herkenbare bladeren. De bladeren zijn klein, gelobd met tot lobben en ingesneden.


Aantrekkelijk voor bijen en vogels.

De meidoorn boom is een boom die in de meeste omstandigheden prima. Goedkoopste landelijke bezorging. Bekijk hier snel ons aanbod. De naam kan op twee manieren verklaard worden.


Ten eerste als haag of heg, omdat het werd . Vanuit grote struik groeit deze meidoorn uit tot een laag vertakte boom. Doordat de takken iets afhangen ontstaat een brede compacte kroon. Meidoorn wordt ook hagedoorn of heggedoorn genoemd.


Soms als struik, echter meestal als boom verhandeld.

Met stevige zijtakken die breed uitgroeien ontstaat uiteindelijk een min of meer ronde open kroonvorm. Hoogte van een struik ongeveer meter, hoogte van een . De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. De nederlandse naam is Eenstijlige meidoorn , familie van de Rosaceae.


De online shop van BetuweBomen biedt u een ruim assortiment bomen aan. Hulp nodig bij het kiezen van. Aan de boom hangen kleine doorntjes van ongeveer cm . Eénstijlige meidoorn is weinig eisend qua bodemvruchtbaarheid en.


De takken van deze boom hangen iets af en vormen een brede compacte kroon.


De kroon in onregelmatig rond met diepgroen blad. In het voorjaar is het blad een beetje rood. Een veel voorkomende struik of kleine boom.


Kleine boom , vaak gekozen voor zijn opvallende bloei met rode bloemtrossen en het mooi, blinken gelobd blad.


Hij is mooi als solitair maar . Het is een kleine boom met forse doorns, . Het hout is hard en fijn van structuur. Home › Eenstijlige meidoorn. BeheerBeschrijvingStandplaatsEsthetiekEcologieCultuurRelaties.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.