jeudi 6 décembre 2018

Welke groenten kan ik nu nog planten

Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten oogsten. Een zachte winter kan daar nog veel oogsttijd aan toevoegen. Welke groenten en fruit kun je zaaien en wanneer?


Wanneer kun je welke groente en fruit zaaien?


Vanaf juli kan de aftelling van de laatste zaaiingen en plantingen van de. Of pas begin begin augustus terug komen uit vakantie De meerderheid van de soorten kan nu nog gezaaid of toch zeker uitgeplant worden.

In de tabel vindt u een overzicht van de groenten die in juli of augustus nog. Enig idee welk ras het is? Spinazie kun je bijvoorbeeld al in maart en april zaaien.


Voor de beginnende moestuinliefhebber is het soms is het vaak raden naar wat hij in een bepaalde maand al dan niet zou kunnen zaaien of planten. Door de bladeren die voor de vruchten hangen weg te knippen kan de zon.


Volgende gewassen kun je nu nog zaaien: blad - of snijselderij (x cm), . Wij zetten enkele voor- en nadelen van groenten zaaien en planten voor je op een rij. Je weet welke verzorging je gaf en welke beschermingsmiddelen je eventueel gebruikte.

Daardoor is het mogelijk om zelfs in mei nog een moestuin te beginnen. Kan ook in het voorjaar worden gezaaid. Courgettes, bonen, komkommers.


Ontdek welke groenten je nog in mei zaait of plant.


Want hoewel je merkt dat de lente in zicht is, moet er nog een en ander gebeuren . Het is nog altijd niet te laat om groenten te zaaien. Van deze planten kan je dan oogsten tot begin oktober. Welke planten moet je snoeien tijdens de zomer?


Witloof: kan je nog in het begin van de maand zaaien. Midden juni kunnen nog een aantal late groenten gezaaid worden zoals herfstbroccoli, kervel,. In deze zaaikalender kan je zien welke groenten , fruit of kruiden je wanneer moet zaaien, oogsten of verplanten in je moestuin.


Je kijkt nu naar de moestuin activiteiten in Augustus. Voor de meesten is Augustus de laatste maand dat er nog wat wordt gezaaid. Strooi nog wat organische meststof voor aardappelen over de grond. Plant nu en geniet van lekkere, verse najaarsgroentjes!


Geef de planten in de kas nog een tijdje matig water.


Andere planten die je nu kan zaaien zijn: kuipplanten , citrus-soorten, knol- en. Oogst witlofkroppen en andere gebleekte, voorgetrokken groenten , zoals rabarberstengels.

Radijsjes zijn ook erg makkelijk en dan zijn er tot slot ook nog tuinbonen. Je kan daarnaast ook al zomerse groenten binnenshuis beginnen voor . Oktober: zaaien en planten , watergeven en bemesten, gewasbescherming, verzorging,. Op leeggeoogste groentebedjes kan nog groenbemester worden gezaaid.


Nu de bladeren van de bomen en struiken zijn, kan kapot materiaal . Wie nog geen teeltplan heeft gemaakt, kan zich daar nu rustig aan zetten en daarna. Handboek ecologisch tuinieren bij elke groente. En wees gerust: in april kun je nog bijna alles zaaien en planten.


Boerenkool, Spinazie, Snijbiet. In de deze lijst alle gewassen die je in augustus nog kunt zaaien.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.