mardi 25 décembre 2018

Mierennesten in gazon

Vindt u het ook zo fijn om lekker te zonnen op het gazon in uw tuin? Maar wat doet u als u mieren ontdekt? Waarschijnlijk komen er direct vragen in u op.


Doordat mieren zich in het gazon nestelen kunnen kale plekken ontstaan. Het gazon krijgt geen kans om te. Het is maar wanneer ze massaal onder je terras nestelen of grote hopen achterlaten op je gazon of .

Naast mollen heb ik heel wat last van mierennesten in mijn gazon. Zij maken kleine hoopjes aarde in het gras. Rode mieren in het gazon posts jun.


Gras volledig kappot door mieren en engerlingen posts sep. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om te voorkomen dat deze mieren in het gazon voorkomen. Niettegenstaande mieren een groot nut hebben in de natuur, kan het soms hinderlijk zijn indien ze mierenhopen maken in het gazon.


Ze volledig verbannen uit je tuin is onmogelijk en eigenlijk onnodig omdat ze afval en plantenresten opruimen. Ik heb in mijn tuin een klein gazon dat ongeveer zes jaar geleden werd aangelegd. Mieren doen geen kwaad aan je gazon.

Al twee zomers lang huizen onder het gazon hele . Als het al zo erg dat is dat er gele plekken en zandbulten in je gazon komen van de mieren , dan heb je hele mierennesten onder je gazon. In het gazon en tussen tegels kunnen mieren lelijke hoopjes zand veroorzaken. Als je mieren niet gaat bestrijden, kunnen de tegels in het terras verzakken.


Heeft u last van mieren in het gazon ? Op deze pagina leggen we u uit wat u hiertegen kunt doen en hoe u mieren in het gras kunt verdelgen. Soms hebben mollen en mieren het op je prachtige gazon gemunt. Pak het probleem op tijd aan.


Er zijn heel wat efficiënte oplossingen die ervoor zorgen dat al . Vooral in de zomermaanden zorgen ze soms voor overlast.


Het is een heerlijke zomerse dag, je zit lekker in de tuin en ineens zie je mieren in je gazon lopen. Waar komen ze vandaan en waarom zoeken ze jouw tuin op? Er zijn meer dan soorten mieren in ons land en één nest kan duizenden mieren tellen.


Als dit in een moestuin of in beperkte mate in je gazon gebeurt is het . Bij veel winkels zijn er allerlei soorten mierendoders te koop. Vaak duur en niet efficient. Leg simpelweg een koperen muntje . Er ontstaan kale plekken in een gazon waar veel mieren zitten.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.