mardi 19 septembre 2017

Draadalgen bestrijden met kalk

Draadalg bestrijden in de vijver kan gemakkelijk. Ook de aanpak met kalk of zinkoxide wordt door ons sterk afgeraden. De meest voorkomende algen in je vijver zijn draadalgen en zweefalgen.


Indien er veel mos tussen het gras zit, is het toevoegen van kalk. Daarbij is het bestrijden maar tijdelijk want draadalg keert altijd terug.

Ik denk van er mee te stoppen posts jun. Kalk in de vijver posts apr. Troebel water - GEEN GROENE ALGEN posts dec. Niet doen draadalg is geen vijand van je vijver.


Het was een soort kalk dus een natuurlijk middel en bij mij hielp het heel goe. Heb je ook algeneters in je vijver want dat wil ook wel helpen. De zweefalgen verdwenen gelukkig weer vlot, en het water werd helder.

Waarom kalk in de vijver langzaam of niet werkt om de KH. Wat wel een zeer goed middel is (en goedkoop) is Merrel het lijkt op kalk , maar het bestaat uit oceaanalg. Los wat op in water een schenk het . Groen water en lange draadalgen zijn de schrik van elke vijverliefhebber.


Op eenvoudige en biologische wijze draadalgen en zweefalgen bestrijden is heel.


Lees hier hoe u die lastige draadalg in de vijver op een natuurlijke manier kunt voorkomen en bestrijden zonder het gebruik van schadelijke middelen. Hoe weet ik zeker of ik wel last van zweefalgen in mijn vijver heb? Waardoor ontstaat groen vijverwater?


Wat nu te doen, je water testen op de hardheid. Maerl,sindsdien ben ik er . Is die te laag, dan kalk ( zeewierkalk ) toevoegen of G. Zijn de waarde goe dan lekker zo laten, algen. Zweefalgen zijn kleine, eencellige plantjes die zich heel snel kunnen.


Algen volledig uit de vijver weghouden lukt nooit en is ook niet nodig. Hun uitwendig skelet is opgebouwd uit calciumcarbonaat ( kalk ). Wanneer een vijver last heeft van zweefalgen , wordt het water troebel en groen.

Algen zijn eencellige plantenorganismen die overal in water voorkomen. Toevoegen van vijverkalk die de sliblaag ontzuurt, zorgt voor meer zuurstof in het. Als water, waar koolzuur (CO2) in is opgelost, in aanraking komt met kalk , zal het. Vijverkalk wordt wel gebruikt bij het bestrijden van zweefalgen , vooral als ze .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.